Retur Borlänge

Vi fick ett samtal från Falun. Sonen är inlagd. På lasarettet.

Pneumothorax eller enklare uttryckt … lungkollaps.

Det är en sjukdom som verkar gå som en farsot i familjen Anderson … Först Skatan på 80-talet, två gånger … med komplikationer. Sedan Äldsta dottern på 90-talet och 00-talet och och och … med komplikationer och operationer och nedsatt lungkapacitet och flygförbud …

Och så nu Sonen.

Så Skatan tar bilen … kör medan det är ljust (inga mer grå väggar i vägen) för att finnas hos Pa och Alice. Pa var något skärrad när jag ringde. Hon trodde Sonen skulle dö i natt när han hade så svårt att andas. Och hon har inte körkort. Och bor tre trappor utan hiss. Och kan inte komma till Falun. Och …

Och mamma Tingtong vill verkligen tillbaka. Annars skulle hon inte själv få en lugn stund.

Ha det … som Sonen brukar säga.

Ha det …

17 reaktioner till “Retur Borlänge

 1. Men oj så hemskt det låter med lungkollaps. Hoppas på snabbt tillfrisknande för sonen din. Vad tråkigt att bli så sjuk inför julen. Många många kramar till dig och din familj.

 2. Har faktiskt tre vänner som råkat ut för detta.. två av dem är släkt. (De två även opererade). De berättade för mig att det annars mest drabbar långa smala killar.. alla tre var vid tiden för problemen väldigt smala men alla tre tjejer. Hoppas allt ordnar sig till det bästa och vilken tur du kunde flaxa iväg!!

 3. Vilken tur att du kan åka iväg och hjälpa till och vara till stöd och hjälp. Det kommer säkert att gå bra men dom har ju ett litet barn så det är ju tur att du kan ställa upp. Lycka till

 4. Håller tummarna för att allt ska gå bra. Vilken tur att du hade möjlighet att köra till Pa och lilla Alice. De behöver ditt stöd och din hjälp.

  Många kramar och min tumme!

 5. Vänner! Jag är framme och har redan gjort ett besök i Falun hos Sonen som har ont som bara den. Man har massor av nerver i lungorna eller lungsäcken. Jag kommer ihåg att det gjorde helvetiskt ont. Han har opererat in ett dränage och vi får se hur det utvecklas. Jag har också talat med Äldsta dottern som ju har mest erfarenhet. Henne har de opererat och ”klistrat” lungan för att göra den starkare. På sätt och vis är det skönt att vi ”känner till” sjukdomen. Man blir ju onekligen rädd när man får andningssvårigheter och ont som sjutton i lungan.
  Tack för all er omtanke och alla tummar och att ni tänker på mig och Sonen och Pa och Alice och … 🙂
  Tack!
  Kramar!

 6. Nämen fy så hemskt! Jag skulle nog vara lika skärrad som Pa. Aldrig roligt. Hoppas han blir bra iaf. Jag tror alltid det värsta när något inträffar. Så jag hoppas att det går över… KRAM Tänker på er 🙂

 7. Stora E och turez! Ja, det är alltid lite ”skärrigt” när man inte kan andas ordentligt. Men han är på god väg tillbaka till sin Pa och Alice. Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.