Startskottet har gått för Valåret 2010 …

och vi får äntligen lite djuplodande svar på våra frågor vad som egentligen skiljer de politiska partierna, blocken åt .

Vi får svar på vad de olika partierna vill i fråga om välfärden och hur den skall finansieras, hur folk skall få arbete, hur det skall löna sig att arbeta, skatterna, tillväxtens betydelse för välfärden eller vem skall betala för välfärden om vi inte har tillväxt, pensionärernas inkomster, hur a-kassan skall ändras om det blir block-byte, sjukförsäkringens utformning etc etc?

Skolan, vården och omsorgen? Småföretagen och arbetslösheten?

Eller?

Fast det viktigaste just nu verkar vara Mona Salins handväska och Fredrik Reinfeldts klocka.

Jösses!

(Foto: Yvonne Åsell)

”Låt oss slippa att härskartekniker används mot kvinnliga politiker i valrörelsen och låt konsumtionsdebatten fortsätta – men utifrån ett jämställt perspektiv” , skriver Claes Borgström.

Skatan tror inte ett ögonblick att det är politikers härskartekniker som satt igång den här debatten.

Det är ju för sjutton journalisterna som prioriterar vad  de tror folk vill ha, vill läsa, vill gotta sig i, vill uppröras av. Det är ju för sjutton journalisterna som bevakar nyheterna och politikernas utspel och löften och som skriver artiklarna …

Och nu har LO-basen Wanja Lundby-Wedin också en sån där dyr väska … men man ursäktar sig med att det är en kopia.

En kopia!

Är inte det snäppet värre än en ”riktig” väska. För en LO-företrädare. En kopia är tillverkad i Thailand eller Kina av arbetare som knappast får lön för mödan och och … och hon gynnar piratkopiering. Vad säger företaget Vuitton om det?

Jösses!

Skatan skiter fullkomligt i väskor och klockor och kostymer och skor … Alla vet att politikerna har bra … mycket höga löner. De har råd att köpa väskor, skor och kostymer och de flesta av oss väljare bryyyr sig inte.

Vi vill att de skall jobba för lönen, för oss och nu äntligen … genom journalisternas belysning och artiklar …  försöka klargöra,  tydligt och om och om igen, sin politik. Hur den skiljer sig från motpartens poliktik, hur den skall finansieras, när den kan bli aktuell att genomföra och mycket, mycket tydligt berätta om och om igen om allt detta så vi vet vad vi går på val på i september.

Vi väljer inte mellan en Vuitton-väska och en Longines Evidenza Chronograph -klocka …

Eller?

8 reaktioner till “Startskottet har gått för Valåret 2010 …

  1. Det viktiga är väl politiken de för än vad de unnar sig. Jag får ju unna mig vad jag vill för min lön…och det gör ju inte mig till en bättre eller sämre förskollärare. Det samma måste väl gälla våra politiker. Bara de inte köpt sina klockor och väskor med företagskortet. Håller med dig att då är ju den oäkta väskan värst.

    1. Visst är det väl så. Att vi vill veta vilken politik de tänker sig framöver … långsiktigt och kortsiktigt. Och skiter väl i handväskorna … utom kanske i den som är en piratkopia. Om den nu är det? 🙂 Kram!

  2. Så ytterst välformulerat! TAck för ditt blogginlägg. En bra uppstart på valåret. Betydligt bättre än partiledardebatten jag hörde på P1 i veckan! Ställ upp – jag röstar på dig. Kram!

    1. Om jag är allvarlig för en gångs skull. ALDRIG i livet. Jag har varit engagerad aktivt i politiken en gång i tiden och det rackarspel som spelas bakom kulisserna var inte så kul att beskåda. Det handlade om MAKT, makt … ingenting annat än makt. Och så fanns det förstås en och annan idealist som sakta maldes ner i maskineriet. Jag är en sann demokrat och röstar numera bara … förstås …

      Den som vill göra något radikalt med VÅRDEN (fast det är ju landstingspolitik) får min röst. Helst skulle jag vilja se att landstingen försvann och med dom alla politiker som sitter och styr och ställer, att vårdpersonalen, alla kategorier, gör sina röster hörda …

      Nej, nu får jag ge mig … det här blir ju nästan som ett inlägg.

      Kramar!

  3. Sant är i alla fall att jag aldrig har trott annat än att Mona Sahlin har råd att köpa dyra handväskor. Och att om ingen hade talat om för mig att den där väskan var så jäkla dyr hade jag aldrig vetat det. Noll koll på väsentligheterna med andra ord.

    1. Samma här. Noll koll 🙂 Men det finns ju en hel del bloggare som skriver om MODE och har koll och väldigt väldigt många är hemfallna åt Konsumismen (heter det så?) som om den vore en religion … nästan …och ser förstås väskan och VET och så … är Jante där och … så …

      Men det är banne mig ingen valfråga eller trovärdighetsfråga om Mona Sahlin gillar dyra handväskor eller inte … tycker i alla fall jag.
      Kram!

  4. För mig som inte är insatt varken det ena eller det andra och som tror att de flesta politiker är maktsökande och vill ha åt sig så mycket som möjligt. Det syns ju på hur man gör. Tar bort förmögenhetsskatten och slår ner på sjuka och fattiga människor och det värsta är att jag tror att alla partier är likadana när dom har makten.

    1. Alla partier blir maktgalna när de sitter där i regeringsställning … tror jag också. Men ändå lever vi i en demokrati och får inte ”ge upp” liksom. Försöka hitta något parti som man tycker man kan rösta på, som är mindre dåligt … om man så säger … någon sakfråga som man vill se löst … och rösta på det partiet som man tror kan lösa det på bästa sätt. Tycker jag i alla fall.

      Kram!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.