När kan det ha varit …

Det var  för  längesen … längesen nu.

Jag fick ett mail av en av mina kusiner. Vi träffas inte så ofta mina kusiner och jag. Av olika anledningar.

Men jag fick ett mail … med ett fotografi.

– Känner du igen oss? , frågade kusinen …

Visst känner jag igen mig … den där lilla flickan finns någonstans inom mig. Man bär ju med sig alla sina åldrar, heter det ju.

Om jag får klartecken från kusinen att lägga ut hela bilden så kommer den … min farmor skymtar i bakgrunden … men ännu så länge visar jag bara mig själv … kisande mot solen i min röda baddräkt. Min syster fick nästan alla sina kläder i grönt … hon är ju rödhårig … medan jag fick röda.

Så här sitter jag i min röda baddräkt … och kisar i solen. Och har hela livet framför mig …

8 reaktioner till “När kan det ha varit …

 1. Jag småler när jag ser dig. Du är ju så otroligt lik dig. En del människor kan man inte känna igen alls och det är ju länge sedan men det här är skatan i egen hög person. Det är lätt att se och på något vis ser jag den lilla flickan i dig fortfarande i röd baddräkt. gulligt gulligt

  1. Näbben hade inte vuxit ut till sin fulla längd … liksom lite annat förstås. Men … när jag var så där liten hade jag redan börjat flaxa :-)… (och farbror Hessel, en bonde som bodde granne med oss på landet, kallade mig för ”skata” första gången … har min pappa berättat)

 2. Visst är det märkligt att se sig själv som barn och försöka komma ihåg vad man tänkte då…då när hela livet var framför en och inte som nu när stora delar redan levts.

  1. Ja det är kul på nåt vis … och märkligt som du säger. Man studerar bilden noga för att kunna se om det syns … hur man tänkte 🙂

   Men jag kommer faktiskt ihåg en hel del hur jag tänkte. Jag var visserligen flaxig och hoppade upp och ner och flaxade med armarna när jag blev glad … men också en mycket ”djupt” tänkande liten flicka som diskuterade med sin mormor Ester om allt och inngenting: existensiella frågor, filosofi, religion … ungefär samma intresseområden som jag har nu …

   Men det skall jag skriva om här mera någon gång.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.