Den 21 januari …

skrev Skatan en massa annat … men inte om tre viktiga saker som inträffade den dagen … och som hon helt enkelt inte får ”glömma bort”

För det första …

Agnes har ju namnsdag den 21 januari  … och vi har ju en liten Agnes i familjen.

Grattis Agnes  … så här i efterskott. Och nu går du för fullt … har mormor Skatan fått rapport om. Du var lite sent ute … men men … nu går det undan förstår jag.

För det andra …

fyllde Alice 5 månader och började snurra …

Hon snurrade från rygg till mage till rygg till mage … som en, som en … en snurra. Mellan varven jollrade hon. Nej inget joller … jösses … det lät som fabriksvisslor på den tiden som man hade sådana … och däremellan  små glädjetjut och gurglande ljud … höga gurglande ljud. Ungefär samma ljud som Mannen ger ifrån sig när han gurglar sig på morgonen …

Lilla Alice hade upptäckt att hon hade en röst … fantastiskt … och då gällde det att utnyttja den i glädjetjut

För det tredje …

tänker jag på Svägerska I och  hennes man I. Han  hade sin födelsedag den 21 januari. Tiden har gått så fort, så fort, Det är redan två av hans födelsedagar som hon levt utan honom … och livet går vidare.

Livet går vidare.

Det går ju alltid vidare …

4 reaktioner på ”Den 21 januari …

 1. Ja livet går vidare vare sig man orkar eller inte. Lite annorlunda blir det och ibland undrar man om det verkligen är så eller om det bara är en dröm. Nu har jag och min mamma levt 2 år utan min pappa. Tiden går fort…kändes som han var här nyss.

  Inte konstigt att du inte hunnit med alla bemärkelsedagar med en sjuk son som behöver hjälp.

  Ha en bra tisdag! Kramar från Britt

  • Ha en bra fortsättning på tisdagen … får jag väl kontra med. Nu är jag hemma igen, bakom mig ligger en reisenstor klädhög som behöver strykas, skall stykas men fastande här … förstås. Jag har ju hela livet på mig 🙂 Kramar!

 2. Tänk att du kom ihåg I:s födelsedag mitt uppe i allt! Ja, det är nu två födelsedagar som han inte har fått fira här på jorden. Men kanske i en annan dimension, en med musik? Jag hade tänkt ta mig till kyrkogården men har haft fullt upp med lägenhetsaffärerna och dessutom är gravstenarna säkert täckta av all snö som fallit. Jag tände ett ljus i kyrkan i stället.

  Jag förstår att det känns jätteskönt för dig att vara hemma. Vilka påfrestningar för er, mest förstås för Brorsonen. Hoppas att allt nu går åt rätt håll!

  Hälsningar och kramar till er alla

  • Jag måste erkänna att jag kommer ihåg I:s födelsedag bättre nu när Agnes finns … (Stora E heter ju förstås också Agnes men som andra eller tredje namn) … än när I levde då jag ofta var för sent ute. Men vi åt ju födelsedagsmiddag på Cassi på Narvavägen, inte alltid på själva dan men i anslutning till den i alla fall. Och då firade vi honom. Ja … den traditionen som vi i alla fall höll på med några år, kan vi ju ta upp igen och minnas I och prata om honom. Inte så dum idé egentligen. Det tål att tänkas på. 🙂 Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.