Nu börjar Skatan inse …

verkligen förstå …  få en aning om … hur hon  har det däruppe i Fisksjön, Skogsnuvan.

För här har snön också vräkt ner sedan mitt på dan igår, plogbilarna har inte plogat och grannen har haft fullt upp sen han kom hem från jobbet att skotta oss fram till de oplogade gatorna.

Som tur är är det inte vår vecka att skotta …

Skogsnuvan har ingen som skottar fram … utom hon själv. Skogsnuvan måste köra på …  i värsta fall … oplogade vägar och möta timmerbilar i ur och skur … just nu i ”skur” … fast i fruset tillstånd.

Fy faaan … (så jag svär!) … håller jag med … Fy sjutton!

Tänker på dig, Skogsnuvan,  och förstår att du längtar till ljusare tider, till  snöfritt och varmt. Till årstiden när du kan hälsa Solen så hääär … och se ut över ditt rike … Fisksjön.

(Fotot är Skogsnuvans foto som jag ”lånat”)

5 reaktioner på ”Nu börjar Skatan inse …

    • Allt är ju relativt … I Skåne kan det blåsa alldeles förskräckligt och det är värre än något när det är kallt … och en sån källta … fuktig och rå. Inte behöver du skämmas för att du klagar.

      Vi har alla rätt att klaga… så det så.

      Kramar!

  1. Tack för din omtanke skatan. Den värmde. Igår var en hemsk dag. Oplogat och bara ett litet spår att följa. Jag skrek hjälp hjälp hjälp hela vägen hem och tog mig hem utan att fastna förrän jag kom in på gården. 3 timmars skottning var vad jag gjorde igår kväll så nu är jag väldigt mör kan jag säga. Bilbesiktning idag och bilen ser ut som ett isskåp. Håll tummarna för mig

  2. Tyvärr är det ju så här stora delar av året uppe i Norrland…men man vänjer väl sig på något vis. Så länge jag håller mig i staden märker jag inte av snön allt för mycket…men när jag åker till stugan på landet då får jag skotta och köra försiktigt på smala vägar med lastbilar och annat som möter. Men det är det värt när man sedan kan tända en brasa och njuta av tystnaden. Stugan är vinterbonad och den har jag med mamma i finska lappland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.