Kärleken har inga gränser

Om Alla Svenska Hjärtans Dag

… hade jag skrivit ett långt inlägg … men tog bort det. Jag tog bort det för jag är trött helt enkelt … på det hela … och då behöver jag  ju inte spä på med att skriva ännu ett inlägg i ämnet …

Jag hade  alltså  nyss skrivit ett inlägg som ett ytterligare förtydligande på en lååång kommentar hos Helena Palena … en lååång småuppgiven kommentar … om en i och för sig viktig debatt som förs i Sverige just nu … men en debatt som har blivit sååå vinklad … och som visar vad man egentligen tycker om att svenska män  överhuvudtaget gifter sig med andra än ”våra svenska”  kvinnor … med  kvinnor från t ex Thailand.

Man kan undra om det är män som inte kan få en svensk kvinna som tar thailändskor som fruar.”

”Så är det nog. Stackare som inte klarar av en jämlike. Men man kan som sagt var inte dra alla över en kam.
Två citat från Helena Palena … dels från inlägget, dels från en av svarskommentarerna.
Och det säger ju en hel del om de fördomar som finns … även hos …  Helena Palena.
Sverige åt svenskarna ….  svensk man och thailändsk kvinna är inte jämlikar? … eller vad menas?
Nej, jag orkade inte … så jag tog bort det. Jag vill helt enkelt inte spä på debatten … eftersom jag är ”jävig” … och vet att alla män som gifter sig med thailändskor inte är busar.
Inte på långa när …
Svensk man med thailändsk hustru …
Svensk man med thailändsk hustru och Kärleks”blandning”

11 kommentarer

 1. Skatan: Bra kommentar! Men jag tror inte du skulle ha engagerat dig så om inte din son gift sig med en thailändska.
  Jag har inte påstått något. Jag undrar och tänker.
  Håller med om att myndigheterna måste vara mer på alerten när det gäller män som satt importen i system.

  1. Jo, jag skulle ha engagerat mig ändå … men kanske inte på samma sätt. Det har du rätt i. Nu är jag nästan ALLERGISK mot ordval som faktiskt tyder på fördomar t ex de jag markerade ovan. Varför skulle svenska män inte ”kunna” få svenska kvinnor och då i stället gifta sig med thailändska? Är inte det fördomsfullt, så säg. Misshandlande män kan nog få både svenska och thailändska kvinnor att misshandla och att dessa män inte skulle kunna leva och … ”klara av en jämlike”? Hur många misshandlade kvinnor i Sverige, svenska kvinnor, är ”jämlika” … Det är inte där ”skon klämmer” utan att en del misshandlande män utnyttjar lättheten i ett system att lura hit kvinnor som kanske blivit kära och hoppats på ett bättre liv än ett fattigt i t ex Thailand, Ryssland och det är MIGRATIONSVERKET och REGELVERKET som är det vi skall diskutera. Inte att det är en viss typ av män som gifter sig med en viss typ av kvinnor. Det är det senare jag tycker hela debatten har svängt över till. Det fördomsfulla.

 2. Nej fy vad mycket märkliga fördomar som finns i vår lilla värld, och själv är man säkert inte ett dugg bättre… suck!

  1. Visst finns det fördomar överallt … och Helena Palena har förstås rätt i att jag är extra känslig mot just den här fördomen eftersom Sonen är gift med en flicka från Thailand och genast ses av omvärlden med misstänksamma ögon. – Jaså är han sån? … Kan han inte få tag i en svensk flicka? etc etc … Det är bara så tråkigt att alla dessa ”normala” män anses ”suspekta”. Det är bara det …
   Vi måste i stället jobba för att få ett regelverk utan kryphål, en granskning av både männen och kvinnorna innan en man får ”ta hit” en kvinna, och så en till och en till … Det skall bara inte vara möjligt.Migrationsverket måste ta sitt ansvar.
   Det är det vi måste jobba med … och att ta itu med kvinnomisshandlande män överhuvudtaget, lagföra och döma män som misshandlar sina fruar och ge dem straff … ordentliga straff så de inte kommer undan … att de anmäls av läkare, av grannar,
   etc etc …

   Det är det vi måste göra …

 3. hejsan, vilken härlig blogg du har. snubblade in här och tror jag skall stanna kvar en stund och kolla in. ha en härlig söndagskväll. kramisar

 4. Klart att du är extra känslig och att det berör dig extra mycket. Din son förälskade sig i en utländsk kvinna som flyttade hit. Inget konstigt alls. Däremot måste det kännas konstigt vad en del tänker om dem och deras relation.

  Men… Tyvärr är inte alla som din son och hans fru utan det finns de som utnyttjar systemet och kvinnorna. På nära håll ser jag det. Ser hur kvinnan behandlas som ett föremål och inte ens tilltalas med sitt namn. Förmodligen hade en svensk kvinna inte blivit bättre behandlad men hon hade haft ett annat skyddsnät och en bättre möjlighet att ändra på sin situation…

  För övrigt har du helt rätt! Det är kvinnomisshandeln som man måste komma åt. Oavsett kvinnan eller mannens nationalitet!

  Kram

  1. Jag tycker man skall sätta större krav på Migrationsverket helt enkelt och lagarna … men man kan nog aldrig helt komma ifrån det förstås … synen på män som har utländska och i synnerhet thailändska kvinnor så länge man inte sätter åt folk ordentligt … misshandlarna alltså … och inte tillåter att män gång på gång får ta hit kvinnor … som på löpande band.

   Det är det där generaliserandet som gör mig arg. Jag tycker illa om just generaliserande var det än uppträder …

   Kram!

 5. Sånt här kan få mig att gå i gång! Jag blir mycket illa berörd av sådana där fördommar. Det finns mängder med skitstövlar i alla kulturer och i alla samhälls-skikt. Kan inte tro att dina åsikter enbart beror på att du är ”jävig”, tror att du i grunden har en sund människosyn. Jag har inte fått förmånen att berika min släkt med influenser från andra kulturer, mitt äldsta dotter lever med en man från Åkersberga, mellansonen med en skånska, lilleman snart 25 år har inte hittat rätt än…..kanske han väljer en från byn, kungliga huvudstaden, Kuala Lumpur eller han kanske väljer en man????…..hur valet än blir är det hans och alla har samma värde och alla är lika välkommen i billans värld. Jag umgås dagligen både på jobbet och ”privat” med människor från olika kulturer, det gör mig rik!
  Jag tror inte att det handlar om vad man har för ursprung utan vad man har för syn på sina medmänniskor. För övrigt har du redan sagt i kommentarer ovan om kvinnomisshandel osv.
  Rörigt blev det men jag hoppas budskapet gick fram….KRAM!

  1. Budskapet gick fram … helt klart. Och du har förstått exakt vad jag menar också …

   Gör inte alla män som gifter sig med ”främlingar” kvinnor från andra kulturer till suspekta …

   Stifta istället lagar och förordningar och skärp er, Migrationsverket! så de verkliga missdådarna inte slinker igenom och kan fortsätta utnyttja ”systemet”!

   KRAM!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.