Hur ska Skatan göra?

Skatan  har ungefär ett sextiotal  länkar i sin blogroll ”Nära-till-hands” synliga och några som hon bara ser själv … och det tillkommer hela tiden nya för hon fastnar än här och än där och tänker …

– Den bloggen måste jag ha  ”Nära-till-hands”.

Men …  det börjar onekligen bli lite  för många. De växer henne över huvudet. Hon har svårt att hitta bland dem alla själv.  Vem som var vem …

Hur gör du? Hinner du med att besöka alla bloggar  i din blogroll? Är den fortfarande lika aktuell?

Skatan kan ju göra som Lilla Blå gjorde … ta bort allihop. För det är ju onekligen svårt att ta bort en del och ha en del kvar … Vilka skall hon välja?

Hon kan ju bara inte besöka alla varje dag eller ens regelbundet … så varför ha dem kvar?

Nära till hands …

Men, å andra sidan, varför ta bort dem. Stör dom,  eller?

Skatan har  helt enkelt fastnat för en aller annan blogg en gång i tiden och är en trogen själ. Så är det.

Ett dilemma som tynger henne … trots allt. Faktiskt.

Nu har hon förvisat hela listan av blogglänkar längst ner på högra sidan, widget-sidan … så länge.

Så får hon bestämma sig sen.

Tänka efter.

12 reaktioner till “Hur ska Skatan göra?

 1. Jag lägger till och drar ifrån i min blogroll. Besöker inte alla men ganska många. Besöker dock ganska många ”nya” som inte finns med. Jag behöver ha den för egen del. Som en praktisk minnesanteckning. Vissa bloggar hittar jag för att jag vet de finns i någon annans blogroll om jag själv varit för lat att länka…

  Kram!

 2. Svårt val! Själv använder jag inte mina länkar i blogrollen knappt alls längre. De som ligger där är de jag vill göra reklam för liksom. Läser istället när ett nytt inlägg ploppar upp i Bloglovin, och där prenumererar jag nog på ett 60-tal också… Lite stressande ibland kan jag erkänna, fast de flesta är inredningsbloggar och går snabbt att bläddra igenom.
  Neej, jag har inga bra idéer att komma med… Behåll de du läser oftast och som också läser dig kanske?
  Lycka till! 🙂

 3. Jag håller med, ett litet svenskt dilemma känns det som. Skulle nog radera hela för att sedan kunna bygga upp, med nya och kanske andra prioriteringar.

  Men samtidigt, inte tar man illa vid sig för att ngn pockar bort ens blogg fr listan. Hela denna värld är ju föränderligheten personifierad.

  Kram på dig, och tack för all inspiration!

 4. Har inget råd att ge dig, kära Skatan. Själv tog jag bort mina från bloggsidan, men har en lång feedlista jag prenumererar på. Dessa läser jag oregelbundet och när jag själv vill. Funkar fint för mig. Och ja, där ligger du såklart. 😉

 5. Jag tyckte de var ett bra riktmärke i början när jag bloggade. Tyckte jag om en blogg förstod jag att jag skulle tycka om den bloggens ”blogg-kompisar”. Nu hinner jag tyvärr inte med fler bloggar och tycker det är synd för det finns ju ett 100-tal som är värda att besöka…men jag måste ju göra annat än att blogga. Tyvärr är nog min blogg-lista lite inaktuell.

 6. Fundera och gör det som blir bäst för dig:)
  Jag har en massa på min bloggglista, men valt att visa de 10 senaste blogginläggen. Tycker det funkar bra, man ser senaste nytt allt eftersom de ploppar upp….men om jag är sugen kan jag lätt klicka upp flera.
  Hur du än gör så får du dras med mig…….
  Kram och må så gott!

 7. Jag brukar sålla ibland, fast väldigt sällan. De som jag aldrig besöker tar jag bort…För egentligen är mina länkar inte ”ivägen”, dom finns ju där och dom irriterar inte. Men att hinna besöka alla varje dag, det gör jag inte. Jag hoppar in lite då och då, men bara om jag har tid. Ibland har jag inte tid att blogga och det stör mej mer…/krax

 8. Vänner! Tack för alla råd och funderingar och tips! Att jag började fundera över längden på länklistan berodde på att när jag la till den senaste länken … verkade inte ”temat” fungera utan löpte amok … Nu har jag ju så mycket annat som jag kan ta bort men … men …

  Skatan kan ju byta ”tema” också. Igen. Det brukar ju Skatan göra med jämna mellanrum. Hmm … inte med ”jämna” men …

  Kramar!

 9. Jag har inte lika många som du men jag tittar på alla varje dag. Ibland plockar jag bort någon som inte skrivit i bloggen på väldigt länge. Det händer att jag lägger in någon ny som hemliga trädgården som handlar om en tjej som köpt ett underbart hus här uppe i jämtland. Hon är en underbar fotograf och har en drömträdgård.
  Gör väl inget om du har många på din lista. Du kanske inte hittar igen någon om du tar bort dom. Föresten kram på alla hjärtans dag. Jag har fel på datorn så jag är lite försenad.

  1. De får vara kvar de som är där … tror jag. Eller så tar jag bort några stycken som jag ”inte hinner med” … Jag får se.

   Har du fel på datorn? Ja jag misstänkte det häromdagen när jag hade svårt att ”komma in” till dig. Men nu är det löst, väl?

   Kramar!

 10. Tja… jag började länka, men det blev bara några, sedan följer jag fler än dem…och framförallt så klickar jag mig vidare in i nya bloggvärldar genom kommentarer…
  Men jag är ”följare” privat och får meddelanden på min instrumentpanel när de jag följer uppdaterar… funkar bra…
  Men det ska ju kanske mest vara till för en själv, länkandet så man får göra det bekvämt för sig..

  KUl att det går att kommentera igen. Har inte funkat på jättelänge med din förra layout!
  STor kram/Loll

  1. Ja, jag får som sagt se hur jag gör. Listan är ju både en slags ”visare” på vilka jag gillar och säger något om mig. Det är ju bloggar lika flaxiga (alltså inte bloggarna) som Skatan själv, och en hjälp för mig själv. Att hitta dom när jag behöver dom.
   Vad bra att du sa det om min förra ”stilfulla” layout. Den krånglade en del för mig också. Nu provar jag den här.

   Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.