Hommage

… till Znogge, en fin, klok, och medlevande vän  från en kraxande, flaxande fågel …

Skatan

(Foto: Lars Lundmark)


10 kommentarer

  1. God morgon! Du är välkommen hit när som helst … förstås … ”Dörren” står öppen för alla när som helst Du kan lyssna, läsa eller bara titta …

   Kram på dig Mormor SpaceAgeGrandma!

 1. Rasmus på luffen. Det var väl en härlig film. Allan Edvall är så otroligt lik min pappa och när jag var liten bestämde jag mig för att bli luffare när jag blev stor. Sedan försvann luffarna och jag skulle bli cirkusartist. Så försvann cirkusarna nästan, och jag skulle bli keramiker och konstnär. Så blev jag en instängd sketen kontorist men drömmen om friheten att få bara vandra dit näsan pekar utan krav från någon. Det finns fortfarande kvar inom mig. Längtan efter friheten.

 2. Allan Edwall är en härlig … var en härlig människa och skådespelare och jag förstår att du känner något speciellt för honom om han också är lik din pappa.

  Nu rycker det i vingarna på Skatan så … nästa vecka flaxar jag iväg till Österrike. Denna gång alldeles ensam och jag flyyyger … fri som en fågel …

  Snart är din längtan efter friheten också slut … snart är du också … fri som en fågel.

  Kram!

 3. Rasmus på luffen. Satt inte vi som fångade framför radion för att lyssna på det programmet när vi var små, eller minns jag fel. Tror inte det. Kram från ett snöigt och kallt Enköping.

  1. Jo jag tror faktiskt det … men då var det inte Allan Edwall utan Åke Grönberg som spelade Paradis-Oskar, luffaren …

   Ååh vad jag älskade att lyssna på radion och sen se filmen …

   Kramar!

 4. Rasmus på luffen. Vilket underbart program. Lärorikt men det inser man kanske inte som barn. Härliga karaktärer! Det gör en alldeles varm, Rasmus på luffen. Vet inte varför. Kanske för att de visar att man kan klara sig prima med det lilla man har!

  1. Ja filmen ger förstås olika till olika barn. Alla ”känner igen sig” på något vis, tror jag. Det var Astrid Lindgrens styrka och förmåga … att trots att hon skrev om barn som man kanske inte hade så mycket gemensamt med på ett ”yttre” sätt så … hittade man något som man kunde känna igen sig i.
   ”Det kan komma prövningar här i livet då det kan vara bra att ha en knäck att suga på, som tröst. (Paradis-Oskar)”

   Kram på dej, Turez!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.