Hem till valåret och politiken

Vad Skatan förstår pågår det ett valår hemmavid …

Pågår och pågår,  frågar sig Elin Grelsson.

Plötsligt förstår jag vad människor som säger sig vara ”ointresserade av politik” menar. Det är alltså det här; blockpolitikens eviga skattestrider och trötta argument som de avser,” förstår Elin … och Skatan instämmer.

Någonting står inte rätt till i det representationspolitiska systemet, när glappet mellan etablerade partier och väljare är så stort att inte ens den som säger sig vara politiskt intresserad står ut med valrörelsen.Någonting i det politiska systemet har också gjort att själva begreppet ”politik” har reducerats till ett andefattigt gnabbande var fjärde år, som ska leda till medborgarnas röster”, menar Elin också … och Skatan håller med.

Någonstans är ju faktiskt Skatan politiskt intresserad men har gett upp, sjunkit ner i det politiska tjat-träsket och orkar helt enkelt inte lyssna längre …

Johan Hakelius undrar vem som överhuvudtaget vill verka som politiker. Om man är någorlunda funtad.

En engelsman skrev en gång att hans slutsats, efter lång erfarenhet, var att ingen är lockad att ge sig in i politiken, förutom de socialt eller känslomässigt handikappade” … och

”För egen del lutar jag åt att politikens mest outhärdliga sida är att den sporrar folk att göra sig dummare än de är. Det är, om man tänker efter, en i grunden generös tanke. Jag är beredd att ompröva den”,

skriver han Johan på sitt raljerande men i sanning mitt-i-prick-sätt.

Ne-ej, vem orkar? frågar sig Skatan som ju  e g e n t l i g e n  tycker så mycket om så mycket, sjukvården till exempel och skolan och … och suckar *suck*

10 reaktioner på ”Hem till valåret och politiken

 1. Det är så mycket prat och så lite handling och jag som vill att saker ska vara enkla orkar då inte ens lyssna och inte ett dugg förtroende för politikerna har jag. Allt blir sämre och sämre och dyrare och dyrare och det är dom fattiga, gamla och sjuka som drabbas värst.

 2. När det gäller politikerna blir jag mest trött. ”Mycket snack och lite verkstad” fastän de lovar guld och gröna skogar.

  Nej pinsamt nog, orkar jag inte engagera mig! Även om jag borde…

  Kram!

  • Orken börjar tryta här också … även om jag egentligen är ganska intresserad av samhällsfrågor och politiken är ju viktig att sätta sig in i … men men … det gäller som sagt att se genom allt snack … och rösta så småningom på det parti man tror mest motsvarar ens förväntningar. Om man nu orkar. Kram!

 3. Men vi får passa oss, det kanske det som är meningen att vi inte ska orka, låta andra ställa och styra, nej, var tog alla raka besked vägen..de har slirat av vägen i den grumliga dimman av alla geggiga löften hit o dit som inte betyder nåt egentligen.i alla fall inte det som sades då..der vi ju med sjukförsäkringen..hur den störtat människor i fördärvet… så egentligen skulle vi käka energipiller och kräva att vi får reda på vad allt betyder EGENTLIGEN! men det kanske de inte vet heller??? hehe
  Ha en go dag och var rädd om dig 😀 kram

  • Ja, det är just det … att vi m å s t e ju banne mig sätta oss in i vad det handlar om under allt snack och alla löften …

   Skulle det inte kunna vara lite ”rakare rör” liksom.

   Kram!

 4. Även om det nuvarande blocket inte är perfekta, så skrämmer det röda s-iten ur mig.
  Deras livsfilosofi går verkligen ut på att staten ska tänka åt dig, att staten och inte du ska avgöra vad du får eller inte får göra med dina pengar.
  Den där gamla rostigt socialistiska synen på avundsjuka är f-n både löjeväckande och brutal.
  Hoppas folk är smarta nog att se igenom deras smygförstatligande av allt privat.
  De förtjänar inte att sitta vid rodret.

  • De förtjänar att sitta vid rodret om vi, folket, har gjort dem förtjänt av det … genom att rösta dem till regeringsmakten.

   Det är demokrati!

   Så enkelt är det.

   Så om man tycker annorlunda får man ”kämpa” för sin sak … om man nu orkar.

   Tack för din kommentar!

 5. Även de som har ambitioner att ändra inom politiken inser hur trögt systemet är så de ger upp. Det finns inget enkelt sätt att styra ett land så alla blir nöjda…därför blir det som det blir. Det kommer aldrig att finnas en bra politik som passar alla….därför måste alltid en stor del av oss vara missnöjda oavsett vem som styr landet…men i det lilla kan vi ändra, om vi slår oss ihop. Och givetvis ska vi rösta och välja efter bästa övertygelse…det är vår plikt i en demokrati.

  • Klart vi skall rösta … men politiken som den ser ut just nu … är verkligen frustrerande. Och man börjar fundera om vår ”typ” av demokrati är den bästa. Kanske man skulle ha mer av ”personval” inom partierna och blocken så att den man röstar på verkligen får stå till svars för det han/hon lovat att kämpa för.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.