Dom kom och vände om

Redan tidigt i morse dök de upp från Örebro och lassade ur bilen. Säng, madrasser, drickyogurt, haklappar, blöjor, böcker, välling etc etc … ja, allt vad en barnfamilj behöver för att bo över en natt.

Och installerade sig ..

Gunghästen hade knappt hunnit släpas fram … förrän det var dags att dra på galonbyxorna och ge sig ut i snön …

Och sen in igen …

Han var allt lite blek om nosen … Karl Axel …

men Agnes desto piggare …

Vi åt pizza till lunch som Karl Axel hjälpte till att fixa och sedan  lämnade vi Agnes  för att sova middag och Svärson II för att hon inte kunde sova middag ensam och gav  oss iväg till Slottet. Fåglarna skulle matas också.

StinaFina och Bessie fick  följa med … kissar Bessie på ett ställe, kissar StinaFina över och tvärtom så de blir onekligen rastade ordentligt …

Vi närmade oss slottet … solen lyste och på andra sidan ån låg NK-villan där Mannen gick i Kindergarten hos Fröken Dora när han var liten  …

På borggården visade Mannen Kaxe fängelsehålan … som förut stod öppen men nu var igenbommad. Karl Axel fick kika in mellan spjälorna så gott det gick …

Och sen klättrade de upp … och ner … och tittade överallt där man kunde titta …

… och spanade ut över taken …

Vallarna med sina ”pulka”-backar hade upptäckts. Galonbyxorna hade lämnats hemma men det gick bra att åka på rumpan ändå …

På hemvägen gick vi längs ån och träffade på de hungriga änderna … de är alltid hungriga de där änderna

Karl Axel fick ge dom sin eftermiddagsfika …

Väl hemma igen till vårt eget eftermiddagsfika med kladdkaka och vispad grädde … och middagsplanering …

kräktes Karl Axel upp all lunch-pizza och den kladdkaka han hunnit få i sig. Så …

nu blev det bråttom. Allt skulle packas in i bilen igen. Säng, madrasser, drickyogurt, haklappar, blöjor, böcker, välling etc etc, plastpåsar i mängd som reserv om ifall att … och så jaga ifatt Agnes som inte hade några som helst planer att åka hem så snart …

Vi hade i alla fall fått på henne mössan innan hon försvann mot sovrummet …

och hämtades tillbaka …

Snipp snapp snut … så var helgens saga med familjen B:son slut …

Och Skatan och Mannen sitter ensamma kvar framför TV:n och Melodifestivlen med kylskåpet fullt med mat …

De glömde  drickyogurten Agnes haklapp och mugg och … säkert något mer. Om Skatan känner dom rätt.

10 reaktioner till “Dom kom och vände om

 1. Härliga bilder från Nyköping!
  För dryga deceniet sedan, var jag i denna vackra stad i perioder om några dagar upp till en vecka per tillfälle, företrädesvis under den varmare och något grönare delen av året.
  Jag har även där träffat stadens store son, Sveriges störste olympier, kanotisten Gert Fredriksson. Mannen som har flest OS-guld och ende svensk som tagit OS-guld i fyra olympiska spel. När det gäller svenskar och antalet medaljer är han slagen av Sixten Jernberg, denne vresige kämpen erhöll 4 guld, 3 silver och 2 brons. Att jämföra med Gerts 6 guld, 1 silver och 1 brons. Ursäkta att jag låter som Björn Hellberg. Härliga bilder!
  Tänk vad tankar några bilder kan skapa.

  1. Ja, Nyköping är med rätta stolta över sina kanotister och allra mest stolta över Gert Fredriksson som står staty, med sin kanot över axeln, nere vid hamnen.

   Nykpöping är fortfarande en vacker, fin stad. Visserligen väcker stadshuset på torget kritik men jag tillhör inte dom som tycker illa vara. Dess arkitektur smälter in fint och torget är också ett ”levande” torg. Det är också viktigt.

  1. Ja, det var trevliga timmar. Det var tur att de dök upp så tidigt på dagen så vi hann med lite i varje fall. Det har inte varit så ofta som dom besöker oss. Vi brukar åka till dom. Och otur förstås att Kaxe blev så magsjuk att de tyckte de ville hem. Och lika bra var nog det. Man vill ju inte bli smittad heller.

   Kramar!

  1. Ja … stackarn. Men han fick sin födelsedagspresent i förväg av mormor och morfar eftersom vi inte kommer att vara hemma när han fyller (28 mars). Så det muntrade ju upp lite grann i alla fall och gjorde allt lite lättare.

   Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.