”Att vara här i ditt liv handlar inte om att livet är perfekt.

Det handlar om att du har valt att se förbi det som inte är det. ”(från Peace & Love kalendern 2010)

Åsa som skriver sina Osorterade tankar från  villaförorten skriver om hur vi alla faktiskt väljer hur vi reagerar, våra känslor och tankar.

Det är Ett aktivt val att vara positiv

Hur vi förhåller oss.

Momo Jord skriver hela tiden i sin blogg om hur vi väljer, att det är vi själva som väljer perspektiv, och påminner oss om att minnas det viktiga … och inte bara rusa blint fram i livet … eller flaxa, kraxa … flaxa utan minnas vad som är viktigt och våga ”lyssna på tomheten” …

Skatan måste sätta sig tillrätta då och då  (… hon är inte  ”naturligt” esoterisk  även om hon grubblar mycket över livets gåtor …)  och tänka över sitt liv, sin inställning … sig själv … och inte bara ”huvudlöst” flaxa vidare …

Tandgnisslur, som har blivit pånyttfödd som Krysolit,   skriver om människans försvar och vad som hindrar henne att vara just det … en riktig människa i sitt inlägg  (bland annat måste Skatan tillägga) ”Livet rullar på”

Oj, vad mycket tankar som tål att tänkas på, som väcker känslor och som ger insikter och djupare förståelse för en själv … och andra.

Så mycket tankar!

Vi ser inte världen som den är. Vi ser världen som vi är” (också från Peace & Love-kalendern 2010)

… och det låter ju trösterikt.

För oss själva kan vi ju alltid ändra … eller?

6 reaktioner på ””Att vara här i ditt liv handlar inte om att livet är perfekt.

 1. Ja, kan vi det? Egentligen… Jo, det kan vi säkert bara viljan finns och så länge vi ändrar oss för vår egen skull!

  Kram och god morgon!

  • Jag tror nog ändå personligen att vi inte kan avskärma oss helt från vår omgivning, vem vill det? och nog påverkar den oss också. Om vi lever. Men däremot tror jag att vi kan förhålla oss mer eller mindre positiva till vad som drabbar oss och lära oss ett bättre förhållningssätt om vi nu skulle behöva det.

   Kramar!

   • Där håller jag med dej till hundra procent Skatan. Fattar fortfarande inte hur jag kunnat missa att lämna spår till min vackra skata, det borde vara skottpengar på sånt.

    • Skottpengar? Det är ju jaaag som läst dina kloka ord och tagit till mig och vill att andra av mina bloggvänner besöker dig Krysolit och läser med egna ögon … Det är ju jag som vill ”snitsla” en bana … till dig. 🙂

     Kramar!

 2. Det där med positivt eller negativt tänkande skrev jag med om torsdags, kul att se att det berör fler!! Spännande hur mycket man kan påverka själv eller vad som styr hurdan man är..

  • Ja, det är verkligen spännande. Det är mycket som händer och sker som vi inte kan göra så mycket åt … men hur vi förhåller oss till vad som händer oss. Det kan vi styra och göra något åt.

   Tänkvärt faktiskt.

   Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.