En av många sommardagar

Tvättdag och in till Nyköping direkt efter Morgonrundan och frukost.

Medan tvättmaskinerna gjorde jobbet, slappade Skatan nere vid poolen, läste och tog sig ett svalkande dopp allt  emellanåt. Svalkande och svalkande förresten. Vattnet var visst  28 grader.

Trädgården prunkade verkligen av alla blommor även om gräsmattan var torr som fnöske.  Vinden förde med sig en stark röklukt. Det brann någonstans och brandkårens signaler tjöt som bara den men Skatan orkade knappt lyfta på huvudet …

Vid lunchtid åkte vi ner till hamnen och åt pasta med köttfärssås. Mannen hade gått med SitnaFina en sväng så henne hade vi lämnat hemma. Det var alldeles för varmt för en svartpälsad hund även om hon skulle ha kunnat ligga i skuggan.

Frmåt eftermiddagen var vi färdiga med tvätten och packade in oss i bilen och for tillbaka till stugan på Femöre. Men trots att det blåste ganska friskt hade vi blivit genomvarma igen och satte oss  nere vid bryggan med våra böcker och tidningar och  tog oss ett dopp i havet lite då och då. Det kändes nästan kallt efter poolbadandet men det var faktiskt 23 grader. Uppochnervända världen när man tycker att 23 grader är kallt, va?

Skatan, som egentligen är en badkruka,  inte bara doppade sig som hon brukar göra.  Nej, nu … när  hon väl kommit  i det ”kalla” vattnet … simmade hon omkring en bra stund  och flöt och njöt …

Efter en sen middag och  Allsång på Skansen somnade Skatan framför Morden i Midsomer, vaknade till och sitter nu hääär.

Solen, värmen och vattnet har gjort sitt idag …

Skatan kommerhelt säkert att somna ovaggad.

6 reaktioner till “En av många sommardagar

 1. En alldeles utmärkt sommardag tror jag minsann du haft:) Kan bara hålla med om att man blir seg och trött av värmen, men jag lyckades hålla mig vaken heeeela ”Midsommer”…. Nu är det bäst att jag går och lägger mig innan jag kommer in ”andra andningen” och kan vara vaken hur länge som helst.
  Må så gott i sommaren!

 2. Även om sol och bad är avkoppling så blir man riktigt trött av en heldag på stranden! Men visst är det härligt med riktiga långbad 😀

  Kram

  1. Ja det är härligt med långbaden och att slappa vid stranden även om vi inte har en sån strand som ni. Här snor det lite alger runt benen när man simmar och det är inte långgrunt. Vi har ett grund en bit ut som når till … den där trekanten, du vet och som alltid har benämnts F-grundet. Till och med på mina svärföräldrars tid. Kanske inte av dom … men jag har hört det så länge som jag funnit i familjen Anderson.

   Kramar!

 3. Visst är det helt underbart trots mygg och knott. Det ska ju alltid finnas ormar i paradiset så man vet att man lever. Här är också 23 grader i vattnet och jag badar så skinnet är snart knottrigt.
  Njutning på högre nivå. För mig blir det aldrig för varmt. Jag suger åt mig solljuset som en magnet efter vinterns benkäla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.