Två eller till och med tre inlägg i ett blev det

Borttappade skor

Joodå. Skatan har hittat en och annan borttappad sko i sommar också. Inte lika flödigt som tidvis tidigare men ändå …

En högersko i yin & yang-sken på Peace & Love-festivalen … Efter alla mina upphittade vänsterskor har högern börjat sticka upp … Kanske för jämviktens skull. Den jämvikt som förstärks genom ”yin & yang-skenet” …

Denna lilla högerbarnsko såg Skatan och StinaFina på en av sina Morgonrundor … En barnsko, kanske också det för jämviktens skull. Konstigt nog har det mest varit vuxenskor som Skatan hittat under åren …

Bekant huvudknopp

Innan Patti Smiths framträdande på P & L tyckte jag mig se en bekant huvudknopp ganska långt fram nära scenen. Skatan kunde inte låta bli att zooma in så gott hon kunde med Sonens kamera som hon lånat och knäppa en bild. Visst är det Lilla Blå? Åtminstone som Skatan ser henne …

Ett huvud i mängden … som fick Skatan att tänka på Lilla Blå

Fridhems Folkhögskola

Det var ju inte första gången Skatan var på Fridhems Folkhögskola. Förra året var hon där och gick på Skrivarkurs för Jan Sigurdh och minst två gånger tidigare har hon gått på målarkurser … en gång … eller kanske till och med  två  …. tillsammans med Margith och Lilla a och en gång ensam på porträttmålarkurs. Alla de här gångerna för Pia Ericsson, en fantastisk konstnär och entusiastisk kursledare som är knuten till Fridhem under terminerna också … tror Skatan. Skatan träffade henne i år också och tog …

en bild på den alltid så glada och leende Pia.

I år när Skatan skulle ”börja om från början ” med att v e r k l i g en  lära sig akvarell från grunden hade hon hört talas om Ria Roes Schwarz´ skicklighet både som akvarellmålare och som pedagog av Lilla a och bestämde sig att ”hänga på”   Lilla a och gå en ”nybörjarkurs för Ria och har inte ångrat sig … trots att Skatan inte kom hem med en enda färdig bild … men ack så mycket teori i bagaget som hon nu skall smälta och omsätta i praktiken. Deeet skall bli så spännande så …

Ria höll ett tempo och en takt som Skatan efter sina ”utlevande” nätter på P & L-festivalen och lite annat som följde festivalen i spåren … som den där blåsan under foten som sprack och ställde till besvär …  hängde inte riktigt med. Men likafullt är Ria en fantastisk inspiratör och pedagog och konstnär.

Här visar Ria hur man kan ”täcka över”  partier på en målning med maskeringstejp

för att få t ex fönster ”omålade”  eller ett segel ute på havsytan eller … ja, ni förstår själva.

Skatan hade i alla fall med sig hem  en diger skörd skisser och påbörjade verk …

10 reaktioner på ”Två eller till och med tre inlägg i ett blev det

 1. Man kan verkligen fundera på de där borttappade skorna, som man hittar här och där. Vem har klivit ur dem och gick han/hon verkligen vidare i bara en sko?

  Ha en fin söndag!
  Kram Ingrid

  • En period hittade jag bortttappade skor var och varannan dag. Och jag funderade över varför. Du vet väl förresten att det finns ett ”museum” på Gotland med borttappade skor. Kanske var det på Fårö. Det var ett privat väldigt roligt museum som killen hade ordnat efter stranden med beskrivning på var han hittat sina skor och funderingar på varför folk tappar vänsterskorna för det mesta… om de går hem med bara en sko o s v. Vi var där för tjugo år sen ungefär och cyklade … men det är väl inte helt omöjligt att det finns kvar.. Kramar!

  • En barnsko kan jag förstå att den kan tappas. Han eller hon satt väl i en vagn och tog av sig skon och slängde iväg utan att mamma eller pappa märkte något och så gick man kanske inte tillbaka ögonaböj och letade … men vuxenskor ??? Obegripligt. En del av de upphittade visar att de nog varit lite ”i hatten” och de har säkert linkat vidare, en del kanske har haft skor på pakethållaren och tappat en av dem … och ja … annars är det verkligen obegripligt.

   Kramar!

  • Tacka Ria som hann gå igenom sååå mycket av akvarelltekniken att jag nu har ”brunnar att ösa ur” och måla måla måla på olika sätt och prova prova prova …

   Kramar!

 2. Att en barnsko blir borttappad är ju inte så konstigt men när vuxna börjar glömma och lämna skor efter sig på vägen, i skogen eller var de nu påträffas tycker jag är en aning märkligt. Åtminstone jag skulle nog märka det.

  Dina målar- och skrivarkurser verkar fantastiskt roliga, trevliga och framförallt lärorika. Målningen går bor (för mig) däremot skulle det vara kul att gå på skrivarkurs någon gång. Dina skisser och målningar ser mycket spännande ut, jag har ju sett hur duktig du är och hoppas att din gnista fortsätter.

  • Ja alla dessa borttappade skor har gjort mig frågande många gånger. Och ofta har jag hittat de under en period för att senare inte hitta en enda …

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.