Är det lågt eller är det lägre än så …

Socialdemokraterna tänker annonsera om sitt parti och vad de vill göra om de vinner valet, eller?

Nej, Socialdemokraterna skall annonsera om hur mycket paret Reinfeldt har tjänat på regeringens skattelättnader.

Paret Reinfeldt fotograferat av Bengt Nyman

Ja … och vad är det med det då? De är ju offentliga personer …tycker Östros.

I annonsen står ”Tillsammans har vi tjänat på stora skattesänkningar”

Jag skulle kunna gå ut och använda den annonsen, byta ut ansiktena mot Sonens och hans frus och annonsera vad Sonen har tjänat på regeringens skattelättnader. Han är också försörjningspliktig för invandrad hustru (inga bidrag ) och barn.

Paret Anderson med dottern AIK fotograferat av Eva Anderson

Han är fritidspedagog och har inte en stadsministerlön  men  har ändå  tjänat MÄRKBART … på regeringens skattelättnader.

Och …vad är det med det då?

Nej, jag ville bara säga det …  att en sådan annons snarare skulle hjälpa Moderaterna och stjälpa Sossarna när man svart på vitt visar vad en låginkomsttagare tjänat på jobbskatteavdragen.

Att det gjort skillnad …

Fler som har reagerat på det ”låga tilltalet” och frågar sig varför inte Mona Sahlin (S) kampanjar med sin egen lön t ex som Ring Broman för protokoll gör.

Tokmoderaten, Mina Moderata karameller, m fl, m fl … alla har reagerat för desperationen …

Stackars Mona …

10 reaktioner på ”Är det lågt eller är det lägre än så …

 1. Nu halkade du dit igen på att skriva om politiken. Det är nog bara så att de flesta som håller på med politik på hög nivå ser mest till att dom själva ska tjäna så mycket som möjligt och ha så mycket makt som möjligt oavsett vilket parti dom tillhör och lovar och lovar och håller inte ett skvatt. Så tror jag i alla fall

  • Ja, Skogsnuvan … jag kan inte låta bli.
   Det är väl självklart att stadsministern tjänar mer i kronor eftersom han har en hög lön och även Mona har en hög lön som hon skulle kunnat utgå ifrån när hon diskuterade sin politik mot Reinfeldts.
   Även med den politiken som hon vill föra kommer hon att ha mer lön och betala mer i skatt (för även om Reinfeldt har tjänat på skattelättnaderna procentuellt mycket betalar han också procentuellt mycket mer än Sonen i skatt … *pust*) och Sonen kommer inte heller med sossarna att ha lika mycket kvar i plånboken som Mona eller Fredrik. Hur man än vänder och vrider på sig har man ändan bak …

   Då om man vill få en ändring på det … skall alla betala lika mycket i skatt i kronor … men då kommer likt förbannat Fredrik och Mona tjäna mer … och om alla i stället skulle ha samma lön och a tjäna lika mycket … ja, då skulle ingen vilja vara statsminister med det ansvaret …. bla bla bla …

   När det var socialdemokratiskt styre fick de allra allra rikaste betala 0 kr i skatt … för att de skulle stanna kvar i Sverige. Det snackades det också tyst om …

   Skit samma …

   Kram!

  • Tack för det 🙂 …
   Jag tänker efter bästa förmåga … i alla fall … 🙂
   Och en sak tänker jag väldigt mycket på just nu … hur fult det är att spela på känslor som avundsjuka genom ett sånt här grepp … istället för att tala om den EGNA politiken och dess konsekvenser på olika områden för människorna. Om dessa konsekvenser kan bli att folk får betala mer i skatt men kanske väljer att i stället ha ett högre tak på A-kassan, eller få gratis tandvård till man fyller 25 eller vad det nu kan vara och tycker att det är bra och att man då väljer sossarna den 19:e är det väl en bra medveten röst man vunnit. Men detta … att på känslor av avundsjuka lura folk att välja … Det är lågt. Och desperat.

   Kram!

 2. Det stör mig något vansinnigt detta att vad politikerna tjatar om är inte vad de själva ska göra som är bra utan vad motståndarna gjort som är så dåligt. Ointressant!! Jag vill veta vad jag får om jag röstar på partiet ifråga och jag hoppas att det är något annat än ett sandlådegräl. Så var det sagt!

  • Det hoppas jag på varje val … och blir lika besviken varje gång. Man tycker de skulle lyssna mer på väljarna som … det är jag övertygad om … vill ha klara, raka besked om vad det ena eller andra partiet står för så att de medvetet kan välja … och inte som nu manupuleras … *suck*

   Kramar!

 3. Men det är väl bara så typiskt! Politiker är som små barn som bråkat. I stället för att fokusera på sitt eget angerande så väljer de att kommentera andras. Flytta fokus från sig själv verkar populärt…

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.