Anteckningsböckerna

Skatan samlar på anteckningsböcker.

Nja … samlar och samlar. Hon använder dem flitigt och har dem inte bara ”till lyst”.

De senaste tillskotten kommer Skatan också att använda … fast efter mycket eftertanke … för de är verkligen så vackra att hon  kanske ändå behåller dom enbart ”till lyst”.

Men  … nej, det vore fel.

Hon skall nog ha en  enbart till bra fina tänkvärda citat … och den andra … hmm … får hon fundera lite över vad hon skall använda den till.

Det är Maria-Thérère eller afiori som skapat dem och de finns till försäljning tillsammans med så mycket vackert att Skatan knappt vågar besöka Maria-Thérèse för Skatan  har ju  så lätt att  ”falla” för frestelser … och säger som Oscar Wilde ungefär har uttryckt det  …

Jag kan motstå allt utom frestelser

11 reaktioner till “Anteckningsböckerna

 1. Jag älskar också snygga anteckningsböcker! Trevligt att surfa runt här i ditt mysiga krypin en stund, det var ett tag sen! Kram! 🙂

 2. Nämen!! Vad roligt att du bloggar om dem!
  Fågelmotivet skar jag ut ur en sudd och stämplade med 🙂 Motivet på den blå boken kommer ur en av mina egna dagböcker. Har inte jättemånga böcker i butiken nu men snart får jag sätta igång med jultillverkningen.

  1. Jag gillar dem verkligen mina ”note books ” … och kunde helt enkelt inte låta bli att ge just dina lite ”reklam”. De är så speciella och om man inte alltid vill ha det som finns i bokhandeln och på Åhlens o s v … som alla andra har … så kan det ju vara ett litet tips.

   Kram!

 3. Tomma anteckningsböcker, eller ifyllda år efte år? Jag har ifyllda anteckningböcker från 1968 i mitt förvar. Det kallar jag anteckningsböcker. Sparar du bara på tomma skal? Till vad då?

  1. Nej jag sparar inte på ”tomma skal” … men alla har olika användningsområden … en del skriver jag i vilka böcker jag läser, en del är dagboksliknande, en del citerar jag ”klokheter” … och i en del skriver jag mina haiku-dikter …

 4. Det var en bra grej att spara på och tar inte så mycket plats som grisar och änglar och glaskulor och allt annat som jag samlat på. Visst. Jag har en massa små böcker också med dagboksanteckningar kassaboksgrejor och dikter men dom finns spridda lite här och där i mina gömmor. Vad är det som gör att vi människor samlar på oss så mycket. Har du hittat Skatans magiska skrin ännu?

  1. Nej … jag har inte hittat det ännu … inte bland mina skrin här hemma … och till på köpet har jag förlagt eller slarvat bort de anteckningar jag gjorde när du spådde mig … jag håller faktiskt på att ”gå i tusen bitar” av någon konstig oförklarlig anledning. Helstressad … inuti … och ingenting går just nu ”min väg”. Utan att det finns något ”yttre” skäl till att jag känner mig så hääär rastlös.

   Kramar!

  1. Visst blev det fint … sidhuvudet. Verkligen nöjd. Får se hur länge den förnöjsamheten varar. Jag är ju en rastlös typ … även om jag försöker lugna ner mig.

   Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.