Sagobröllop

Mitt i sommaren damp det ner ett tjockt kuvert på hallmattan hos Mannen och Skatan.

En inbjuden … men inte vilken som helst … var det som dumpit ner där i hallen.

Vi var bjudna på århundradets bröllop!

Något liknande det som gick av stapeln den 19 juni … ?

Nej, bättre upp.

Om en dryg vecka reser Mannen och Skatan och nästan alla deras ungdomsvänner till Frankrike och Loire-dalen och skall fira i dagarna tre … att sonen till några av våra allra som bästa vänner gifter sig med sin slottsfröken …

Chateau de Champchevrier

Skatan har inte varit i Loiredalen sen ungdomen … när hon tillbringade ett halvår där. Också på ett slott … men bra mycket mindre. Hon hade blivit ”förvisad” på grund av ”olämplig”  kärlek och för att läsa upp betyget i franska som hade dalat betänkligt tillsammans med alla andra betyg på grund av den ”olämplige”.

Men det är en annan historia.

Nu skall slottsfröken Laurence gifta sig med vår ståtlige svenske Gustaf …

En finare inbjudan har nog Skatan aldrig fått. Allt var utsökt. Till och med frimärket som man använt på det med skönskrift tecknade kuvertet var utsökt.

Maman - Louise Bourgeois' Giant Spider
Image by jordi.martorell via Flickr

Frimärket visade den där jättespindeln Maman som skulpterats av Louise Bourgeois, en konstnärinna som Skatan alltid fascinerats av.

Mina arbeten har alltid varit registreringar av mina känslor. Det är inte ett koncept jag är ute efter, utan en känsla som jag vill behålla eller göra mig av med. Alla mina skulpturer förmedlar sårbarhet och ömtålighet. Sexualitet är ett tema som är sammanbundet med dessa två levnadstillstånd.” (Louise Bourgeois)

Men nu är hon ute och cyklar igen, Skatan … och kommer från ämnet.

Vi flyger till Frankrike och blir hämtade på flygplatsen och körda till hotellet, också det i ett slott,  där vi skall bo under de här tre dagarna. Där vilar vi ut någon timme, tvättar av oss och byter om för på kvällen bli transporterade till Chateau de Champchevrier och  middag och ”lära-känna-varandra-kväll ” i ”Salle de chasse”, jaktsalen,  på slottet.

Bröllopsfestligheterna har då börjat och fortsätter i dagarna tre …

Skatan har låtit sy upp en tredelad klänning i lila … två lila nyanser … och har köpt en hatt därtill … en lila hatt. Det blir alltså en Tant Gredelin som träder dansen på lördagkvällen … fast då utan hatt antar Skatan.

Bildvisning om hur hon då tar sig ut, Skatan, i sin fina stass, kommer med tiden … och mera ”inside stories” från själva tillställningen.

Ni kan tro att telefonledningarna … finns såna fortfarande … gått varma här hemma om vad man skall ha på sig … hattarna … har du köpt en nyyy … skall du ha byxor eller klänning … vilken färg …

Och nu är det bara drygt en vecka kvar …

17 reaktioner till “Sagobröllop

 1. Åh, så härligt det låter! Bröllop är bara så trevliga och glada tillställningar. Hoppas ni får det riktigt bra.

  Bildbevis får vi väl 😉

  Kram

  1. Ja det kommer att bli jättekul … och inte minst att det är något utöver ”det vanliga” och i Frankrike och allt … 🙂 Kan nästan inte vänta tills vi åker …

   Bildbevisen kommer … var så säker … men jag tar lite i sänder och suger på karamellen ett tag 🙂

   Kram

 2. Hua tur att du är världsvan. Jag skulle dö av skräck inför något liknande men jag kan tänka mig att du kommer att vara stilig i hatt och lila klänning. Ser fram emot att se bilden. Fått reda på idag att jag verkligen hade HARPEST och att jag ska äta antibiotika flera dagar till. Jag är bättre i alla fall.

  1. Vad skönt på sätt och vis … att de hade ”prickat rätt” och att du nu kan bli botad och bra. Och vad skönt att du är bättre.

   Det skall bli jättekul med det där bröllopet och det kommer att vara så mycket folk så man kan ”gömma sig” om det skulle vara så. Och så är det ju en ungdomarnas fest förstås.

   Men dansa ska jag göra … även om hälsporren inte är läkt ännu … Man brukar inte känna om man har ont när man dansar …

   Kramar!

 3. Ja jösses Skatan vilka händelsernas centrum du alltid hamnar i!!! Vilket äventyr ett slottsbröllop, ser fram emot bilderna och berättelsen om bröllopet! Grön av avund!

  1. Ja detta är en fest och ett bröllop som man … jag i alla fall … bara får uppleva en gång i livet . Och det skall bli sååå kul.

   Kramar!

 4. Vilken lycka att få vara med om ett sånt bröllop. Din klänning verkar vara tip-top precis som tant Gredelins. Och den är ursnygg. Men vi ses innan för Stina ska gosa hos mig under er Frankrikevistelse. Kram

  1. Vi ses redan idag … hos pappa. Och då får du också möta en alldeles nyfrissad och nytrimmad StinaFina.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.