Det är som förgjort

… att kunna få sig en matbit i Åhus denna …  denna … bloody Sunday

Efter regnet tittade solen fram och Mannen, StinaFina och Skatan åkte in till Åhus för att handla tidningarna, bl a Gods & Gårdar där ju slottet Champchevrier visas upp i hela sin renässansprakt.

Den söta hunden som fick vara med på ett hörn heter Filou och är en parson russel terrier

Här står Gustaf med sin Laurence i en midsommarsvensk sommaräng som han själv anlagt

 Gustaf är son  till våra goda vänner Ulla och Peter.  För några år sedan  bjöds det  till bröllop på Chãteau de Champchevrier … ett riktigt sagobröllop … som Skatan och Mannen fick vara med om och lovade dokumentera … men men …

Skatar lovar runt och håller tunt …

Mannen och StinaFina på bryggan i Åhus hamn

Mannen passar på att kolla vad det är för räls … Domnarvets eller Donnawitz´… Det var ingendera 🙂

Skatan och Mannen hade ju huvudsakligen åkt in till sommar- och turiststaden Åhus för att äta lunch … men fick tji … Det var rent hopplöst att hitta ett ställe där man kunde sitta ute (StinaFina var ju med) … Visserligen stod det skyltat att Äspens Rökeri skulle vara öppet för lunch OCH middag ända till klockan 22 … fast affischen satt förstås inte på Äspen-sidan … men när de väl hade åkt runt och bespetsat sig på en varmrökt lax med fransk potatissallad var det stängt … och ingen information om öppettider …

Man blir så trött …

Restaurangen vid Yngsjö Havsbad verkade ha slagit igen för gott och …

Och …  eftersom de var nästan hemma slutade det med att att de köpte hem asiatisk mat från Yngsjö … en så´n där buss … och åt hemma på Johannagården på terassen.

Sunday … bloody sunday …

 

4 reaktioner till “Det är som förgjort

  1. Ja men det var väl gott. Söndagar är det inte öppet någonstans här heller så jag har gjort ungsstekt korv med riktigt potatismos till Micke o brorsan med familj. Lille gullige Liam hjälpte mig både med sallad och att göra potatismos och duka bordet. Den lilla killen är så otroligt duktig och hjälpsam. En fröjd att ha honom här.

    1. Sådääär gott … halvkallt är aldrig gott och så hade jag liksom ställt in mig på att äta utomhus i Åhus i solen och titta på folk och njuta av den sista dagen härnere i Skåne … Ugnstekt falukorv med riktigt potatismos är ju rena delikatessen numera när folk har så bråttom … det ska jag ha när jag kommer hem. Tack för tipset!

      Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.