Rättvisans kvarn verkar mala väldigt långsamt …

Julian Assange, WikiLeaks, at New Media Days 09
Image by New Media Days via Flickr

och Skatan frågar sig … Kan det verkligen vara rättssäkert?

– Det här visar att vi har problem med det svenska systemet och att det är oerhört lätt att häkta någon på sannolika skäl. Det är inte rätt att frihetsberöva någon bara för att man vill kunna förhöra personen när man själv vill, säger Björn Hurtig.

i Svenska Dagbladet … Björn Hurtig är Julian Assanges svenska advokat.

– Jag har inte delgivits ett enda dokument om varken anklagelser eller annat. Jag vet ingenting mer än allmänheten om vad som händer i ärendet.

Assange berättade att han stannade i Sverige i tre, fyra dagar efter polisanmälan för att vänta på ”att de skulle få ihop saker och ting”, men när han då inte kontaktats av polis eller åklagare lämnade han landet.

… i ett pressmeddelande från Julian Assanges brittiske advokat, publicerat på Twitter , skriver han att Assange flera gånger de senaste tre månaderna har erbjudit sig att bli förhörd. Assange har, enligt advokaten, gått med på att bli intervjuad antingen personligen, per telefon, via videolänk eller e-post, både före han lämnade Sverige och även senare, när han befann sig i Storbritannien.

Enligt pressmeddelandet har alla förslag nekats av åklagaren.

Det är inte utan att Skatan blir mörkrädd när hon läser det här … Att för det första inte få komma till tals, få någon information och sedan när man lämnar landet för att jobba … han är ju inte svensk … bli anhållen i sin frånvaro. På sannolika skäl …

Inte konstigt att han överklagar häktningen …

Än är Julian Assange inte dömd … men det verkar inte bättre än att ”rättsväsendet” redan ser honom som sådan.

Tar det alltid så här lång tid mellan en så allvarlig brottsmisstanke och att bli kallad till förhör? … frågar sig Skatan.


En reaktion till “Rättvisans kvarn verkar mala väldigt långsamt …

  1. Tänk att ett polisärende kan engagera så många människor. Ett fall där ord står mot ord. Visst, jag kan tycka att det förekommit en del märkligheter, kanske t o m en del mystifikationer, i formalian runt och kring fallet. Åtminstone om man utgår från vad som stått i olika media. Sedan tillkommer alla spekulerade skribenter som framför diverse olika konspirationsteorier, allt från feminister som protesterar mot män, lycksökare som önskar sig jätteskadestånd (i Sverige???) till att han utnyttjar sin rikedom för att göra som han vill.
    Att mannen har mycket pengar kan tala både till hans för- och nackdel.
    Jag vet inte hur många bloggar som tar upp ämnet? Många har det blivit, och spekulationerna minst lika många.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.