”Dags att sluta sörja … ”

tycker  Julian Lennon idag på John Lennons dödsdag.

Det var trettio år sedan …

som John Lennon klev ur bilen för att gå in till  sitt hem i New York  och sköts till döds …

Skatan förstår Julian …

Att sakna någon som dött så … som man älskat och trott skulle leva … om inte för alltid så åtminstone ”lite till”  … ja, saknaden efter någon som man älskat och betytt så mycket för en … går nog aldrig över …

Att känna tacksamhet över att ha haft den personen i sitt liv … kommer man alltid göra …

Men sorgen … en sorg som biter sig kvar år ut och år in … blir förlamande. En sådan sorg kan bara stå i vägen för Livet … att livet går vidare. Och skall levas.

Så …

Dags att sluta sörja och gå vidare …och tänk bara … Imagine …

14 reaktioner till “”Dags att sluta sörja … ”

  1. Det var nog precis det som Julian menade. Att folk … och då menar han ”fans” kanske … inte skall sörja längre … men minnas John Lennon för vad han gjort, vem han var, vilket budskap han spred etc … Att minnas honom … men gå vidare. Han är död. Och kommer inte tillbaka … Vi saknar honom men vi har hans fantastiska musik … t ex.

   Kram!

 1. Men att uppmärksamma denna dödsdag som ägde rum för trettio år sedan innebär inte att folket fortfarande sörjer. Utan att världen är med och hyllar denna musikprofil.
  En som John Lennon bör inte glömmas bort. Han var en del av musikhistorien och så kommer det förbli.

  1. Kanske inte alla … men många. Jag läste bara den här artikeln där Julian Lennon uttalade sig … och det är den jag utgick ifrån. Sorg är en känsla som man kan fastna i … och han menar att saknaden och minnet av någon måste ta över sorgen … John Lennon är död sedan trettio år och kommer aldrig glömmas bort och kommer att saknas av alla genom vad han åstadkom … även de som inte tillhör hans generation. Men många av de som tillhörde samma generation ”sörjer” och då sörjer de kanske inte bara John Lennon utan sig själva och ”kommer inte vidare” … menar Julian Lennon.

   Kram!

 2. Håller med turez. Sorg är nog inte rätta ordet, utan en påminnelse om hans musik, och framförallt det han stod för.

  1. Julian Lennon menar nog inte … och jag hoppades att det framgick av mitt inlägg … han menade inte att vi skall GLÖMMA John Lennon … Vi, i samma generation, glömmer honom aldrig och de som ”lärt känna” honom senare genom hans musik, hans budskap osv … inte heller.

   Han saknas … och vi minns honom med glädje … och han finns kvar i sina gärningar.

   Sorg, menar Julian Lennon, är en ”förlamande” känsla som det är hög tid att befria oss ifrån … i John Lennons anda …

 3. Visst håller jag med dig, dags att sluta sörja, men inte glömma ens nära och kära som lämnat jordelivet. Att sörja ska man nog sluta med ganska snart, för det tar nog bara stryk på en själv. Man går liksom ner sig och det tror jag ingen död människa vill att man ska. Och inte glömmer man John L, heller. Kram

  1. … sen är det nog så att ”man” lägger in olika betydelser i ordet ”sorg”. Jag själv menar att sorg och saknad inte är samma sak … men en del kanske tycker så.

   Hur som … man kan aldrig döma andra för vad de känner … även om jag själv håller med Julian Lennon …

   Kram!

 4. Varför får jag alltid en sån sur gubbebild på mina kommentarer. Jag är en glad ung pensionär i mina bästa år. Kram

  1. Den bilden har du fått av en slump … K, Mannens äldsta syster reagerade också för en bild som hon fick … också av en slump … så då ändrade jag. Nu är det kanske läge att ändra igen … Vi får se hur du kommer att ”se ut då”.
   🙂

   Kram

 5. Såg dokumentären igår om Mark Chapman som sköt honom. Man inser hur onödiga vissa händelser är. En sjuk kille. Lennons liv var verkligen en förlust för människor och för musiken. Han hade så mycket ogjort. Men som så många skriver, sakna och inte glömma är en sak. Sörja en annan. Det är skönt att till slut sörja klart när man har sorg över något. Kanske tänkte han så.
  KRAM

  1. Det tror jag också … att det var så Julian Lennon tänkte. Äntligen kan jag lämna den där ”tunga” sorgen bakom mig. Nu har jag mina minnen och min saknad … och kan fortsätta att leva mitt liv med det ”i bagaget”.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.