Skatan har startat tredje advent med turbofart …

men så kan det bli när hon är uppe med tuppen och börjat läsa i tidningarna vad som hänt sen sist.

Skatan bara haka på …

Sverige bör fördöma USA:s övertramp … skriver SvD, Karl Sigfrid och Mary X Jensen.

Det är något som Skatan helhjärtat håller med om …

Efter de senaste veckornas Wikileaks-avslöjanden har det inte varit Kina och Iran som stått för försöken att censurera nyhetsförmedlingen, utan västländer som USA och Frankrike. Det finns ingen anledning för Sverige att fördöma dessa övertramp mindre hårt. Det skriver Karl Sigfrid (M) och Mary X Jensen, moderatbloggare.

Samtidigt som stater genom övervakningslagar vill kontrollera oss medborgare så blir de nu själva granskade, och det har inte fallit i god jord trots att den information som hittills läckt har varit av ganska harmlös natur. Det finns inga rimliga proportioner mellan Wikileaks agerande och de obalanserade uttalanden som vi nu hör från regeringar och enskilda politiker runt om i världen. Sarah Palin, som tycks vilja bli republikanernas presidentkandidat 2012, står för ett av de mest häpnadsväckande uttalandena om Wikileaks när hon kritiserar president Obama för att inte jaga Julian Assange med samma aggresivitet som USA jagar Al Qaida och Talibanledare.

Skatan har ju skrivit en hel del inlägg  om just det här …  och har verkligen skrämts av den hårdnande utveckling som hon i förlängningen av Wikileaks-jakten kan se.

Om inte demokratiska regeringar,  som vår, reagerar och protesterar över hur Wikileaks och dess talesman Julian Assange jagas på ett helt orimligt sätt och hur man uttalar sig på ”hög” nivå om en ”budbärare” av läckor som jobbar för att granska makten som vilka granskande journalister som helst … är det verkligen fara på färde.

Så Skatan sällar sig till Karl Sigfrids och Mary X Jensens åsikt

Sverige bör verkligen fördöma USA:s övertramp …

10 reaktioner till “Skatan har startat tredje advent med turbofart …

 1. Kan jag verkligen hålla med om. Dags att inse att USA inte är störst, bäst och vackrast!

  Trevlig tredje advent!

  Kram

 2. Hoppas ni får trevligt i Örebro. Undrar om du hittat din telefon och om du nu ser bra som en örn? Såna tankar om de enkla grejorna i livet tänkter jag på och om kylan ska ge sig någon gång.

  1. Ja vi har redan trevligt i Örebro. I morgon skall ungarna lussa för oss på dagis. Nej, jag har inte hittat min telefon och kommer antagligen inte göra det heller . Jag har följt ditt råd och letat på höger sida också och överallt på andra ställen också. Den är nog väck för gott.

   Ännu ser jag inte som en örn för glasögonen har blivit ”fel” men jag skall gå och få utprovat nya och då …

   Och hela tiden tänker jag på dig och att kylan skall ge sig så att du kan få det lite drägligare …

   Kramar!

  1. Ja nog har USA överreagerat och då blir det faktiskt som i vilken diktatur som helst som de själva fördömer …

   Kram!

 3. Förstår inte att man tror USA är en demokrati? Inte så som jag vill definiera ordet i alla fall, och nu börjar det komma tecken som är mycket oroande. Jag håller verkligen med dig, (just nu så är vi förmodligen blippande på någon övervakares bildskärm med ”röda” ord och inlagda på ”svarta” listan över potentiella hot mot USA, eller något annat land).
  Foucault skrev om hur allt färre övervakar allt fler. Hur rätt han hade.

  1. Just det … om man tänker efter … och det är ju det som Wikileaks har fått en att göra på sista tiden … så är det bra läskigt hur övervakade vi är … alla vi ”små” människor och så blir det ett sånt himla liv när Wikileaks gör detsamma med de som ”bestämmer och regerar”.

   Läskigt är verkligen vad det är … 😦

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.