Det är jättekallt här i Örebro

… minus  fjorton grader om inte mer. Skatan tänker på Skogsnuvan som har över tjugo minusgrader vareviga dag och fryser ännu mer vid bara tanken.

Men inomhus i värmen framför brasan med barnbarnen behöver hon inte frysa.

Det var förstås jätteroligt att träffa dom igen. Först fick Skatan en ”ensam” stund med Agnes och vi hade så trevligt. Munnen går på henne i ett kör … ungefär som Skatans … och hon berättar och snackar och talar om hur det skall vara och hur allt skall gå till. För hon är en mycket bestämd liten dam.

Sen kom storebrorsan hem från Bolleken … eller vad det heter … där han får prova på fotboll förstås, och handboll och innebandy och annat kul. Och det blev genast ”liv i luckan”. Båda ungarna verkar gilla besök från den ”yttre rymden” och ger Mannen och Skatan intensiv uppvaktning.

Det lagades middag som vi åt upp och njöt av … speciellt Skatan som gjorde ett stort undantag i sitt bantningsprojekt och till och med drack vin till maten. Det bakades lussekatter och fikades och pratades och gjordes pärlplattor … lektes med dockor, bäddade och satte dom på pottan … körde med bilbana och så var det läggdags.

Mormor Skatan läste Nils Karlsson Pyssling … en av Astrid Lindgrens berättelser som Skatan själv älskar … om Bertil som är ensam hemma och får en kompis i den lille pysslingen som bor i en råttas lägenhet under hans säng … Och Skatan tycker verkligen att det är kul att hennes barnbarn verkar gilla den lika mycket som hon.

Nu är också dockskåpet … som legat på vänt ute i bilen … på plats i ett rum bakom pannrummet. När det tas fram i ljuset igen  i jul som julklapp till Agnes … är det ganska fantastiskt att tänka sig att det här dockskåpet har Agnes mamma … inte ägt … men lekt med och tidigare hennes mammas fastrar och ännu tidigare hennes morfars mor.

I morgon skall vi upp tidigt tidigt för att bege oss till dagis för lussefirande …

Kaxe skall vara en något motvillig pepparkaksgubbe och Agnes tomte …


8 reaktioner till “Det är jättekallt här i Örebro

  1. Jo visst är de söta … men jag skall byta ut dom mot ”färskare” … som jag tog den här gången fast då jag inte hade fotosladden med så blev det ”skåpmat” …

   Kram!

 1. Jag tycker det är en så fin present som en dag kanske går vidare till nästa generation!

  Fina är dina barnbarn!

  Kram

  1. Ja det är verkligen roligt att kunna ge bort något sådant … och som är så välbevarat också. Om några år får hon de fina gamla möblerna till också … men än så länge blir det ”nyköpta” …

   Kramar!

 2. Så fina barnbarnen är, du har säkert haft ett härligt luciafirande på dagis. Vi fick nöja oss med TV-lussande, men det var inte helt fel det heller.

  Glad Lucia på dig!

  1. Ja det är kul att se de små … de är så förväntansfulla … och tar det så på allvar och tindrar ikapp med alla ljusen …

   Nu börjar den ”riktiga” julstämningen infinna sig …

   Kram!

 3. Fast om jag räknat ut rätt var Skogssnuvan bor tror jag att det är varmare när det är 20 minus där än 14 minus i Örebro. Mången kallvinterdag har tillbringats i de trakterna. Där är det bara att klä på sig så funkar det ner till bra många minusgrader.

  1. Mmm … kanske det … men att ha kallt dag ut och dag in … både inne och ute … och mörkt … mörkare där inne i skogen än i stan med alla ljus .. tär på krafterna …

   Just nu skulle jag nog inte vilja byta med henne …

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.