Försov sig …

… och det är mörkt som i en säck … och kallt … men ändå måste Skatan gå Morgonrundan på studs …

Hon försov sig på sena Kvällsrundan också …

Skatan och StinaFina får ta två rundor i en ”smäll” …

– Stackars StinaFina!

– Hua, hua …

16 kommentarer

 1. Det är som en saga därute. Juligt som förr. Trevligt i teorin, men kallt att ta morgonpromenader i 😀

  Kram

  1. Ja nu får snön banne mig ligga kvar till över jul och inte vill vi ha något slask heller däremellan …

   Ha en fin helg!

   Kram!

 2. Det är hårt att ha hund!

  Den enda hund jag känner som kan sova hur länge som helst om morgnarna är sonens keeshond Ludde. Han ligger lugnt och sover fram till tio-halvelva. Nu börjar han bli gammal, men har har varit sån sedan han var valp. En perfekt hund till den som vill sova länge.

  Ha en skön lördag!
  Kram

  1. StinaFina är också fenomenal på att kunna ”hålla ut” … Hon hade inte sagt ett knyst … det var bara det att jag visste att jag hade gått ut klockan sju igår kväll och att sista rundan blev ”indragen” så …

   Ha det fint!

   Kram!

 3. Otroligt vackert här, otroligt mycket snö och himlen svartgrå. Jag anar vad som väntar… Men vi kom ut för man har liksom inget val 😉

  Kram och god morgon!

 4. Hade det inte varit för StinaFina, skulle jag gratulerat. Ibland förtjänar man helt enkelt att försova sig… kropp och själ kan emellanåt behöva det där lilla extra. 🙂

  Och så instämmer jag med några av de andra kommentatorerna: vykortsvackert – precis som stora delar av vår lilla kontinent vid detta laget.

  En angenäm helg önskas!

  Kram

  1. Det är inte ofta jag gör det … försover mig. Och nu var inte Mannen hemma heller och kunde ”ta över”. Men men … nu är jag vaken och pigg …

   Det ääär vackert … synd bara att det är så kallt och blött och att man måste bylsa på sig så förskräckligt …

   Dito om en angenäm helg!

   Kram!

 5. Den där bilden är otroligt lik en akvarell som hänger på Konsthallen här just nu av Ann… något. Du vaknar alltid före mig om det är någon tröst!

  1. Jaså … va kul! Då kanske man skulle försöka sig på att måla snö också … vatten är svårt men snö måste nästan vara lika svårt att måla med sina skiftningar. Den är ju sällan helt vit.

   Jag brukar vara nöjd och utsövd när jag vaknar så där tidigt. Och jag unnar alla andra att sova ut … sova länge … sova längre.

   Kram!

 6. Då är det lättare att ha katt och speciellt katten Oskar. Han ligger så länge jag ligger och jag så ligger hela dan. Men….. man har fått haft sig upp och ut och skotta idag igen. Jag har gått i strejk och inte skottat grannens halva så han stack ut huvudet och sa: ”Du kan ju få skotta till soptunnan” precis som om det var det jag längtat efter i hela mitt liv. Julkort ser det visserligen ut som men inte tilltalar det mig. En fördel eller kanske 2. Det är bara 10 grader kallt och när jag ser mig i spegeln ser jag röd rosig och frisk ut. Förmodligen kommer jag att träna till mina slappa armmuskler och har jag tur kanske till och med jäddhänget försvinner.

  1. Ja det är förstås skönt att det åtminstone inte är så där svinkallt längre. Men det skall visst ”friska i” till julhelgen och bli rejält kallt … också här hos oss. Uppemot tjugo grader i Södermanland !!! Så där fick du … för att du försökte tänka lite positivt. Nej jag menar faktiskt inte att vara dum, det vet du.

   Jag tycker att du skall ta betalt om du nu skottar åt grannen, och bär in ven … osv osv … Det är ju inte ”lätt som en plätt” för dig heller.

   Ha det fint i helgen … innan den värsta kylan ”kommer igen” !

   Kramar!

 7. Herregud vad mycket snö!! Jag som tycker att det ligger mängder här.
  Och du, tack för morgonens första skratt, din ”header” fick mig att skratta högt. Sötaste trynet. 🙂

  1. Ja visst är han söt … min lille julgris. Och jaaag tänker då inte slakta honom till jul … jag skall hjälpa honom att rymma …

   Kram!

 8. Enl SMHI kommer det att bli minus 20 i Stockholm över jul. Så vad blir det inte för oss andra då? -30. Så nog kommer snön att ligga kvar. Själv har jag minus 8 nu, 21.00 lördag kväll. Kram

  1. Då kan det inte bli tal om några ”längre” rundor med hundarna … om det blir så kallt. Jag har också läst prognosen.

   Fy sjutton!

   Kram!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.