Mobilen ringde …

och när Skatan svarade var det knappt hon hörde rösten genom sorlet … Var det någon som ringde från en restaurang?

För det var en ”han” i andra ändan i bruset.

– Hallååå, hör du mig, det är Folke …

Åååh … shit (som ungarna säger … shit) det var Brorsan, Skatans halvbror.

Jo, Skatan hörde nu och blev så himla jätteglad. Och förvånad. Hon gillar verkligen sin halvbror och tänker ofta på honom och att de inte har tätare kontakt … Att hon inte ringer honom oftare. Det är alltid han som hör av sig …

– Vet du var jag ääär? Jag sitter på ditt favoritställe 🙂 …

Klockan var ungefär fyra på eftermiddagen och Skatan tänkte snabbt efter …

– Är du i Östermalmshallen på Robert´s Café?  Är du i Stockholm?

– Nääe … jag är på Oodie´s … Jag letade efter namnet på din blogg och nu är vi här, sitter här på Oodies´ Place på Koh Chang och tänkte på dig och måste bara ringa 🙂 …

I Thailand ligger man ju sex timmar före i tid och det var redan kväll där … och de var på Oodie´s Place på Koh Chang 🙂  🙂  🙂 … Skatans verkliga favoritställe. Och dom var dääär.

– Va !!! … är ni på Koh Chang, på Oodie´s … va kul … va härligt … vi skall dit om en månad. Du måååste hälsa Alex från mig och säga att vi kommer i slutet av februari … Visst ääär det fint på Koh Chang? Visst är Oodie´s jättehärligt, visst spelar bandet bra …

Det fullständigt bubblade ur Skatan. Folke berättade att de skulle vidare som idag … och att de varit där några dagar redan och att de gillade ön lika mycket som Skatan gjort … att allt var härligt och att Oodie´s var så bra som Skatan skrivit om i sin blogg … och så vidare …

Så himla fantastiskt att han ringde till Skatan … och så överväldigande glad Skatan blev.

Brorsan skall ringa igen när han är tillbaka hemma i Sverige … i början av februari.  Skatan ser redan fram mot det samtalet  … att få snacka om Thailand, om Koh Chang och Oodie´s men någon som varit där också … och inte bara någon … utan med Brorsan.

Alex sjunger på Oodie´s Place

Och snart … om bara en månad … sitter Skatan och Mannen där igen … på Oodie´s Place och lyssnar till Alex när han sjunger Jason Mraz´ I´m yours … för det gör han så gärna om Skatan ber honom 🙂

Om mindre än en månad …

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

14 reaktioner till “Mobilen ringde …

 1. Jag vill också sitta där och lyssna! Om mindre än en månad… Så härligt det låter!

  Mysigt att träffa sonen med familj också för de är väl kvar?

  Kram

  1. Ja det är ju delvis därför vi åker nu … för att vara tillsammans lite innan det blir ”vardag” för dom igen. Vi skall vara några dagar i byn och resten av tiden på Koh Chang … kanske någon dag i Bangkok. Och då åker den unga familjen med oss till Koh Chang och stannar sedan i Bangkok tills det är dags för hemfart några dagar efter oss. Det skall verkligen bli jätteroligt.

   Kram!

  1. Ja … det är en fin låt och har man lyssnat någon gång så sitter den som en ”smäck” i huvudet hela dagen lång …

   Just nu känner jag det också som att det skall bli ”mer än alldeles underbart” med Thailandsresan.

   Kram!

 2. Det låter verkligen … som en etta i tio i toppen att få vara där och bara njuta. Nu åker inte jag så långt (min flygrädsla) ännu men det kommer och en vacker dag tar jag mig till en plats lika långt bort.

  Kul med ett samtal som du inte väntat och speciellt när ni inte har så mycket kontakt.

  1. Ja det här samtalet var verkligen roligt att få … och speciellt som han tagit sig till vårt favoritställe på Koh Chang också … Så himla kul 🙂

   Kram!

   Flygrädlsa är ett gissel … jag var rädd när jag var yngre men lyckades bli av med den. Hur? Det kommer jag inte ihåg. Men jag flög och flög och försökte bortse från att jag var rädd och till slut gick det. Hoppas du kan bli av med din för det finns många hörn av världen som är värda ett besök om man kan ..

   Kram igen!

 3. Vad kul att Folke ringde. Kan det varit Folke som ringde igår tidig natt också då, för jag har inga uppringda samtal på min mobil till dig, som vi pratade om. Det var nog Folke som kom ihåg att det är natt i Sverige. Hur som helst kul att han hörde av sig till dig. Min sk bror dog ju, innan jag hann träffa honom. Men jag fick ju inte kontakta honom för min biomamma, eftersom han inget visste. Och snäll som jag är så gjorde jag det inte. Sen dog han innan biomamma dog. Så fint att du och Folke har kontakt säger jag. Varm kram

  1. Nej det var inte Folke eftersom då var klockan fem på morgonen eller nåt sånt … Men det spelar ingen roll vem det var … någon som inte visste att han/hon ringde upp mig i alla all.

   Det är verkligen kul att ha den här kontakten eftersom vi har så trevligt tillsammans.

   Kram!

 4. Så roligt med ett sådant samtal. Jag har nog missat att ni ska åka till Thailand. Så otroligt skönt för dig att få komma ner till solen och värmen. Det kan behövas i den här kylan och snövädret.
  Jag har pratat med brorsan. Han har flyttat till ett nytt ställe i Kina nu, pandornas land upp mot bergen så jag ser fram mot fina bilder. Även från dig förstås så glöm nu inte att ta med kameran.

  1. Jag har nog inte pratat så mycket om att jag skall resa till Thailand för det har varit ganska osäkert … först på grund av Mannen och sen nu också StinaFina. Men nu verkar allt lösa sig på bästa sätt så då sticker vi … och det skall bli sååå härligt. Och kameran hänger med …

   Kram!

 5. Det är när jag läser inlägg som denna som jag verkligen saknar en bror…eller syster. Jag önskade mig alltid en bror som barn…men de kunde inte få fler barn.

  Thailand låter som ett ställe jag också skulle vilja vara på i februari.

  1. Jag har växt upp med två bröder och en syster … och har fått några till på gamla dar … en halvbror och en halvsyster på min biologiska mors sida … och två halvbröder (som inte känner mig och som jag inte känner) på min fars sida. Och jag förstår att du saknar syskon … även om jag då och då även önskade att jag var ensam ”herre på täppan”. 🙂

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.