Förstår inte vart tiden tar vägen …

Konstnär: Christian Schad

 • Mannen tar tid. En hel del faktiskt. Han håller som bäst på att repa sig på sjukhuset och vill gärna ha besök … långa besök.

Kirurgen kunde  förresten inte förstå hur Mannen kunnat gå på benet med sprickan en hel vecka … han måste vara väldigt smärttålig … och det är han. Han kan till exempel komma hem från jobb i trädgården med stora sår och  frågar man då vad han har haft för sig så vet han inte ens att han gjort sig illa.  …

Mannen har berättat lite mer i detalj om själva ingreppet. Han var ryggmärgsbedövad och hörde allt. Det verkade gå till som på ”en höft” . Det tappades skruvar,  en hade de svårt att hitta tog en annan (tack och lov!), det skramlade av instrument som kastades tillbaka i ”verktygslådan” … det skämtades och pratades, batteriet i borren tog slut när de höll på att borra i honom? eller i plattan som skulle sättas dit ? och man fumlade runt och letade efter ett nytt osv osv … Det lät mer som man höll på att meka i en motor eller på ett bygge än i hans ben.

Det måste ha känts lite nervöst minst sagt. Men så här  i efterhand är det ganska kul 🙂

Och vardagsmat för kirurgerna …

 • StinaFina tar tid … en timme Morgonrunda, en timme Lunchrunda, en halvtimme seneftermiddag och en halvtimme kvällsrunda. Och så på och av med alla kläder och broddar och … annan så kallad ”ställtid” *

Trots att det är sagolikt vackert … här skymtar Villa Skogsberg genom träden … är det ju så KALLT … och vintern står Skatan upp i halsen … alla kläder som skall på och av, broddar som skall  träs på och inte vill och även om hon helst skulle vilja kura inomhus så måste hon UT …

Men om sex dagar så …

Thailand nästa !!!

Mannen tar det med jämnmod att hans resa gick i stöpet … det blir någon annan gång, resonerar han … och Skatan kan bara längta efter …

solen och värmen och … Alice, Sonen och Pa och resan med Ida

 • Det tar tid också att planera  inför Thailandsresan och tänka ut vad hon skall ha med sig … halva garderoben finns nu i tre stora pappkassar … och galgarna gapar tomma. Kläderna har blivit flera nummer för stora men hon hittade i alla fall två par shorts sen förr som hon kan ha … och så skall hon resa med lätt bagage …

Skatan skall verkligen inte klaga och gör det inte heller fast det kanske låter så. Men hon är så infernaliskt trött och tiden bara rinner iväg …  och hon sover inte så bra på nätterna … och har lite dåligt samvete nånstans att hon lämnar Mannen åt sitt öde … men hon har talat och kommit överens med grannar om hjälp … han tar hissen upp en våning och blir bjuden på  middag, närmsta grannen kan åka och handla, nyckel skall finnas åtkomlig så att Mannen inte skall behöva ”stolpa” fram till dörren och öppna och StinaFina är på hundpensionat och…

I morgon skall Skatan först till Vårdcentralen och ta lite prover … sen skall StinaFina till Smådjurskliniken och få sina vaccinationer mot kennelhosta och vad det nu är … och så skall Mannen hämtas hem med toasits, halkskydd till duschen, gripklo och kryckor … och så …

Det skall bli sååå himla skönt när Skatan väl kommer iväg.

Och bloggen får ”halta” ett tag till …

*Ställtid är den tid det tar att ställa i ordning (enligt Bodil Jönsson)


4 reaktioner till “Förstår inte vart tiden tar vägen …

 1. Vad härligt att åka härifrån! VILL OCKSÅ HÄRIFRÅN! Fly till – någon annanstans och värme och ingen snö. En god vän till mig är i Paris just nu; ska ta och sms:a henne och åtminstone få lite Paris live i mobilen…

  1. Ja, det skall verkligen bli härligt … just nu går jag på knäna men försöker hålla mig upprätt i alla fall för på lördag så bär det av 🙂

   Paris vore inte så tokigt heller … även om det kanske inte är så varmt där nu heller.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.