Vi gick upp i ottan idag också

… men ändå har det inte blivit mycket gjort för Skatan.

Morgonrundan med StinaFina påbörjades redan halv sju så att Skatan skulle hinna äta frukost också innan det var dags att sätta sig i bilen som skulle köras upp till Södertälje för reparation.

Hon körde sedan tillbaka i en lånebil och var redan tillbaka hemma igen klockan tio.

Och sen gick dagen ändå i ett enda fläng trots att det … som sagt … inte blivit mycket gjort 🙂

Lunch och middagsrunda med StinaFina i snöblaskgeggan … innan det var dag för  Kinesen igen  (för att få tillbaka lite fastare hull på magen … 🙂 ) Det kändes verkligen bra att kunna tala om att Skatan inte gått upp mer än ett kilo trots all öl …

Galleri Sjöhästen blev nästa anhalt.

Skatan hade köpt ett konstverk innan hon åkte till Thailand, en lyckoblomma , gjord i något som liknade luffarslöjd av konstnärinnan Kaarin Bonde Jensen som hon nu skulle hämta.

Här har Skatan hängt upp den på spjället på öppna spisen där den får hänga för att invänta sin ”riktiga” plats. Bilden gör den inte riktigt rättvisa … måste Skatan erkänna. Men ni får ett hum om hur hennes nya ”lyckoblomma” ser ut i alla fall.

Samtidigt diskuterade Skatan den utställning som hon planeras delta i och som hänger som ett ok över henne …

– Skall hon verkligen vara med … kanske hon skall vänta till nästa år?

Efter att ha diskuterat fram och tillbaka och tillbaka och fram igen kom Skatan och Hannele  överens om att Skatan inte skulle tacka definitivt nej nu … utan se hur det går framöver med måleriet och ge svar i mitten av maj …

Och det kändes riktigt bra.

Och inte skulle hon behöva  ha 10 – 15 målningar med heller … som man talat om från början  🙂

Ännu en sten föll från Skatans hjärta. Nu kan hon sätta igång och måla … om och när hon har lust … och då fick Skatan förstås genast lust.

– Konstigt va?

Ännu så länge är också Skatan kvar med en fot i Thailand och  inte tillbaka ”i verkligheten”, som Sonen kallar det,  och tänker  alltså inte blogga om att Håkan Juholt föreslagits av valberedningen som sossarnas nya ledare  eller om Carin Jämtin som den nya pressekreteraren eller annat som hon inte hunnit ta in, läsa om eller intressera sig för.

Den ”verkligheten” får vänta ett tag till … 🙂

Om den nu någonsin skall tillåtas få komma tillbaka här på bloggen … Skatan är innerligt trött på allt vad politik heter. Politikerna är verkligen ett skrå för sig och lika goda kålsupare allihopa …

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

12 reaktioner till “Vi gick upp i ottan idag också

 1. Hejsan Eva va va !

  Va ! Åker Du upp till Södertälje, då kan Du inte bo i Stockholm med omnejd, då måste Du söder om mig.Jag säger upp till Stockholm .Det hela blev lite mer spännande så här.
  Många som får sin nya bil, får hämta den i Södertälje. Fast min Pappa körde ända till Karlstad från Vetlanda. Han kände Harry Est som innehade Ford .Härliga resor må Du tro. Hur mår StinaFina och Mannen då ? Vetlanda-Stockholm-Karlstad-Vetlanda.Hemvägen for han inte över Stockholm. Pa handlade med Arvid Nordqvist o.Martin Olsson,Kaffet.

  kram Mi

  1. Visst bor jag söder om Söder och Södertälje … Jag bor i Nyköping 🙂

   Ha det fint … snart är det OCKSÅ födelsedag på gång, väl?

   Kram!

 2. 10-15 målningar är mäktigt ocvh kan nog få vem som helst att komma ur en skapande period… Nej, det lät mycket bättrre så här!

  Lycka till!

 3. Den blomman var ovanlig och vacker. Tror du får ta en bild där den syns bättre. Bra ideer är till för att ta efter- Din skata är nu klar och jag kommer att skicka den till dig tillsammans med en fjäril som jag gjort speciellt till dig.
  Klart du ska vara med med dina tavlor även om du inte hunnit göra många. Ibland kan det vara bra att ha något över sig så att man kommer igång. Jag har målat lyktor i 2 dagar nu som ska stå utomhus hos DataFia. Solen skiner och snart kommer det en hel hop folk hit.

  1. Åh vad spännande med skatan som är på väg söderut 🙂 …och en fjäril också !!!
   Det är väl många som har fjärilen som symbol för en ”hälsning” från andra sidan. När mamma dog hade jag en som följde mig efterhängset ett tag … så … så fort jag ser en citronfjäril … och de är ju inte ovanliga … men när de kommer på ett ovanligt sätt eller ställe så tänker jag på mamma och vinkar tillbaka till henne.

   Jag skall försöka fotografera lyckoblomman så att bilden gör den mer rättvisa.

   Kram!

 4. Förstår att det känns bättre att det inte blir ett måste att måla. Hur får man inspiration om det är ett tvång? Eller det kanske man får…i alla fall om det är hunger som driver en?

  Blir det något motiv från Thailand i dina tavlor?

  1. Först har jag en del idéer på målningar där inte Thailand finns med … men man vet ju aldrig framöver 🙂

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.