Dagarna flyger iväg …

och man hinner inte mer än vakna förrän det är kväll igen.

Och ändå tar Skatan det lugnt … är på hemmaplan med StinaFina medan Mannen är i Österrike och redan har varit borta en vecka och skall vara där till i början av juni.

Men StinaFina skall ju ha sitt förstås … ca tre timmar om dagen … en halv arbetsdag 🙂 … nästan. (Morgonrundan en timme, lunchrundan en timme, eftermiddagsrundan tjugo minuter upp till en haltimme och kvällsrundan likadant.)

Skatan vet att StinaFina har det bättre än många andra hundar men nu har hon ju blivit van och då är det så …

Igår var vi ute på Femöre och tittade till det … Skatan tänker kanske flytta ut själv framöver … och gick lunchrundan där. Vi gick som vi brukar där på Femöre ut till där man kan se havet möta himlen vid horisonten ..

En vanlig torsdag så här när folk fortfarande jobbar och inte har semester är man mol allena därute … bara StinaFina och Skatan och alla fåglar som håller kör och havet …

Det är verkligen härligt att komma ut …

StinaFina var nytrimmad …

… eller nyklippt skall man kanske säga för det är det som blir gjort nu efter att hon har blivit kastrerad. Pälsen har förändrats i kvalitet så det skulle ha blivit rena rama djurplågeriet att ”rycka den” …

och vi ramlade över en vänstersko …

Häromkvällen var det en vänsterdoja …av lite större variant …

Ramlar inte ni över borttappade skor  som Skatan gör stup i kvarten? Det är mer än mysko … ha ha ha …my-sko. Så hon kan få till det.

Idag trodde Skatan att hon skulle få sina hörapparater för hon hade tid hos Adionomen men en av dem gick sönder … eller var sönder … så det sattes upp en ny tid nästa fredag … och så hem och ut med  StinaFina … och  sen till Kinesen för Skatan har besvär med sin ischias … och så ringde Hannele från Galleri Sjöhästen och ville jag skulle hämta mina inramade bilder …

Vilken skillnad det blev …

Och så handlade Skatan, köpte present till Svärson II som fyller år och så lagade hon lite mat emellanåt och nu är det kväll … och ingenting har hon hunnit med av vad hon e g e n t l i g e n  ville hinna med … son målningen och så bloggen förstås … Hon får hälsa på er framåt natten för nu måste hon ta igen sig lite …

*pust*

Ses!

10 reaktioner till “Dagarna flyger iväg …

 1. Kanske är du också tidsoptimist. Jag har börjat med ett litet trick. Tänker vad jag ska göra idag och sedan tänker jag bort hälften. Då brukar jag hinna. Trots allt har vi rätt gott om tid nu när vi har hela dagarna fria från sånt vi inte måste göra. Jag ska också ha hund snart. Brorsan ska på semester och jag ska se efter lilla Vilma. Nu kan hon ju gå lös så det blir nog inte så betungande. Dessutom kommer hon bra överens med Oskar. Ha en skön helg.

  1. Jo det är nog så … att jag är tidsoptimist . Men så dyker ju saker upp hela tiden som man inte rår över … och som man måste ta itu med … men jag är hemma i alla fall 🙂 … och försöööker varva ner.

   Kram!

 2. Hejsan Eva !

  Ja Du har att göra hela dagarna. Men det är väl skönt, att bara sitta och rulla tummarna,det är inget att ha.

  Härliga hundpromenader. Det skulle jag också vilja ha, men har inte råd med en hund i inköp menar jag.Skulle fått en för några år sedan, men hade då katterna.Inte fasen avlivar jag dom för en hund, nix.

  Nu är jag djurlös. Förutom den stackarn under Nannas balkong, som jag undrar om den finns kvar, ser den aldrig.Och kan ju inte gå ut på natten.Nanna säger att hon matar.
  Får väl tro på det då.Lite mysko är det, jo Du Eva jag snubblade också på en övergiven barndoja häromdagen. Kul.

  Kram Mi

  1. Visst är det roligt att ha fyllda dagar … bara de inte blir så fulla att de ”rinner över” … att de jagar en under nattens timmar … ja, du förstår vad jag menar .,.. 🙂

   Det är härligt med djur, katter som hundar … men nog blir man bunden alltid. Det skall gudarna veta …

   Kram!

 3. Visst tar det tid med hundarna! Vi går ut fem gånger med dem så visst blir det ett antal timmar. Men man får se det positivt och tänka på all motion man får 😉 Fast ibland skulle dygnen behöva ha fler timmar…

  Kram

  1. Det är klart att jag inte alla dagar ”klagar” … det är underbart att ha våran StinaFina … vilken fin kompis och sällskap hon är … alltid glad 🙂
   men men just nu skulle Mannen också behövt vara hemma …

   Kram!

 4. Aja baja det finns inget som heter måste i ditt liv nu. Du ska njuta av nuet och imorgon kommer en ny dag att göra det andra som du så gärna ville. Kanske att hitta en till sko och att det blir en stövel den här gången.
  Sköt om dig
  kram

 5. Det är verkligen mysko att det just är en vänstersko också.
  Behövs de inte just där, kanske? Jag har nog bara ”snubblat” över vantar.
  Det är mer sällsynt med skor, man märker ju direkt om den saknas liksom 🙂
  I alla fall för vissa.

  Det är underbart ute i naturen. Dagens ungdomar borde ta mer del av den.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.