Independent Bo

John Lennon kikar ut genom fönstret och Fiona tar hjärtligt emot mig när jag än en gång vandrar på ebb-stranden till Independent …

Fiona …. en mysig … jag vet inte vad jag skall använda för ord om henne …  en mysig, stark, levande … ytterst levande kvinna … en hippie (kanske) …   som kommer från Skottland men bor här på WSB  året runt … har haft stället i en sex-sju år nu.

Men Independent är äldre än så.

Äldst på Had Sai Khao (White Sand Beach) är White Sand Beach Resort (som har changerat  och inte alls får några toppomdömen längre ) och som ligger ännu lite längre bort på stranden. Där bodde  Mannen och jag i en bungalow första gången vi var på Koh Chang  2009. Dit måste man vada när man går hem från Oodies på kvällarna … eller gå igenom Rock Sand  … ytterligare en resort här på stranden … byggd på klippan.

Under högsäsong kryllar det av ”coola” typer på Independent och Skatan har inte vågat sig in … men nu vågade hon och fick blodad tant.

Nästa gång Skatan kommer till ön skall hon bo på Independent Bo. Man kan inte boka i förväg men så fort hon sätter sin fot i Thailand skall hon ringa  och Fiona håller ett av de bästa (om de finns kvar vill säga) rummen till mig/oss (Mannen alltså) . En del rum har till och med egen toa !!! 🙂 men varmvatten finns bara i en gemensam dusch …

Fiona plockade fram trädandarna … som ju Skatan inte kunnat motstå … och packade in dom för transport ända hem till Sverige …

– If you´re nice to them, they will be nice to you and protect you … , sa Fiona ..

… och det skall Skatan vara … Hon skall ta väl hand om dem.

Fiona sa också att Koh Chang är ett av de säkraste ställena … säkrare än vilket ställe som helst i Europa … att vandra omkring ensam på. Under hennes tid här har hon bara hört talas om en (1) flicka som råkat illa ut och hon var ung och berusad … det är ingen ursäkt förstås men det är en annan fråga. Sååå berusad tänker då inte Skatan bli. Hon håller sig på en nykter kaliber … och har till och med börjat dricka Singha  istället för Chang, som är alkoholstarkast … Chang alltså. Killar kan bli nedslagna om de är fulla och viftar med mycket pengar eller är väldigt respektlösa mot kvinnorna … men en ensam farang-kvinna och äldre dessutom …

– Ingen fara …

Och farang-gubbarna har not inte kommit till Thailand för att slå ner äldre kvinns …

Men Skatan skall  fortsätta att vara försiktig ändå … hon är lite mörkrädd … faktiskt !!! … för det ääär mörkt på gatan när affärerna stänger … och hon gillar inte att gå där själv då.

Bilderna i bildspelet är väl inte tipptopp … en del är väldigt suddiga … men …

Håll till godo …  (så länge) !

Detta bildspel kräver JavaScript.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 reaktioner på ”Independent Bo

 1. Den bilden hade hamnat i min header på studs. Skönt att du är på säker mark. Så kändes det inte i Egypten. Där var yngsta fröken hårt utsatt men när jag visade mig med morsk blick skärpte männen till sig.

  Ha det fortsatt bra ¨!

  Kram

  • Visst är den helt underbar … så färgstark och så … Lennon … 🙂

   Jag talade med Björn en av mäklarna på Logans (samarbetspartnern med Thailandsmäklarna i Sverige) som sa att alla går säkra här. Ön är liten … alla känner alla och det är svårt att komma härifrån om man skulle ”hitta på nå´t”, straffen är avskräckande tuffa osv osv … och nu har du också blivit en känd profil här. Jag kände direkt igen dig från att ha sett dig promenera på gatan … det finns bara en enda … när du steg in här på kontoret , sa Björn. Så nu känner jag mig ännu tryggare 🙂
   Kram!

    • Fast igår blev det inget Oodies för mig i alla fall. Trots allt … det ääär himla mörkt och efter en heldag med storm, regn, åska var det folktomt också och inte många som var ute … och då känns det inte så kul. Vi får se ikväll.

     Kram!

  • Nja … funderat har jag väl gjort men det är ett jättejobb och jag … jag är en otålig en som du kanske har märkt. Jag håller mig nog till bloggformen ett bra tag till …

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.