På Grundkursen i akvarell * – dag 3 och dag 4

… steg intensiteten med varje timme …

Skatan tyckte dag 3 var bäst. Då hade hon kommit in i en andra andning, ett ”flow” …

De målade hus … ett Lars Lerin-hus … med bara två färger: light red och ultramarin, sedan indian red och ultramarin.

Lars Lerin-huset här målat av Lars Lerin själv … så genialt i sin enkelhet

Bland annat.

Förstås.

Slutligen målade de bara huset med en enda färg: Neutral tint.

Skatan vet redan vad som fattas och var hon skall gå in och peta … för att bilden skal bli bättrre …

Dagens ord (till tröst) var som lyder: Ofullkomligheterna är en del av det konstnärliga skapandet (Andy Warhol)

På kvällen uppträdde trollkarlarna (modell yngre).  De var helt fenomenala … och charmiga… och enastående duktiga originella och … som sagt …  riktiga charmörer med ett tempo och timing som var … bara så himla bra.

Senare läste Jan Sigurd (författare och Skatans kursledare när hon gick skrivarkursen här) ur sina böcker och kåserade …

Ja, dag 3 var klart bäst …

På dag 4 skulle det hinnas med ALLT på förmiddagen … måla åtta bilder med överlappningar, teori, mat … man äter hela tiden här på Fridhem  … för på eftermiddagen bar det av till Borstahusen och ett Museum där Hasse Karlsson hade utställning …  På kvällen underhölls vi med orientalisk dans och de äldre trollkarlarna som …. som sagt … låg i lä för de yngre. Skatan gick mitt under föreställningen för hon var till medvetslöshet trött trött trött.

Hasse Karlssons pingviner från Antarktis på Borstahusens museum

Och så regnade det och blåste som bara f-n … bra mycket värre än under dag 3 …

Skatan har glömt sina skor … har bara de hon står och går i, ett par präktiga sandaler, som numera är ständigt iskallt fuktiga …

Inte bra … inte bra …

Dag 5 har inletts … Skatan måste packa och duscha och äta frukost innan dagen hos Ria börjar … för hon vet vad som skall hinnas med idag och rummen skall lämnas före klockan tolv.

Speedat till sista andetaget …

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

* Ria påpekade upprepade gånger att det INTE var en nybörjarkurs utan en GRUNDKURS. Och det märktes … 🙂 Det var ABSOLUT INTE en nybörjarkurs 🙂

15 reaktioner till “På Grundkursen i akvarell * – dag 3 och dag 4

  1. Att du saknar talang helt och hållet … nja … jag tror många gånger att det har med ”lust” att göra … för mycket är hantverk och teknik. Men förstås har man inte fallenhet så saknas ”lusten” för det mesta. 🙂 … Själv har jag stort motstånd till att lära mig ”hantverket” (som är nödvändigt) men när jag kommit igång och tvingat mig blir det ju bara roligare och roligare.

   Kram!

  1. Ha ha … den första bilden ääär förlagan av Lars Lerin. Nu måste jag in och förtydliga texten under bilden så att det blir klart och tydligt. Ja, denförsta ääär klart bättre … *fniss* 🙂 … helt klart.

   Kram!

  1. … och jag skulle kunna säga detsamma om dina talanger. Tänk om jag hade dem, då vore livet ett snäpp rikare … Eller hur?

   Kram!

 1. Nä, du kan måla det vet vi. Så nybörjare är du inte och säkerligen inte de andra heller.
  Skulle jag komma dit å måla så skulle alla skratta. Det enda som jag gör bra är streckgubbar 😉
  Hoppas du inte fryser allt för mycket om dina fötter!
  KRAM KRAM

  1. INGEN skulle skratta. Det är ett som är säkert … och man är för det mesta själv sin värsta kritiker …

   Kram!

   PS … nej fötterna klarade sig i alla fall från förfysningsskador 🙂

 2. Fuktiga skor är bland det värsta som finns men vilka underbara pingviner! Det ser så snyggt och ja, missförstå mig rätt, enkelt ut, så lätt men det krävs väl en del arbete för att se det så enkelt ut…

 3. Jag vill också lära mig tekniken vad gäller akvarell…har provat lite i min utbildning till förskollärare där en kurs i bild ingick med lite olika tekniker i att måla just med akvarell, olja på duk, akvarell på duk, lite teckning med mera…men bara skumma lite på ytan.

  1. Om man lär sig en del teknik … ser allt genast sååå mycket bättre ut. Det är därför jag ”står ut” … för det är inte så kul alla gånger. Att sitta och blanda olika färger tills man veeet hur man får fram exakt rätt nyans … eller vad skuggorna skall ha för färg beroende på om det är självskugga eller slagskugga etc etc … kan bli lite … långtråkigt 🙂

   Kram!

 4. Det där verkar svårt tycker jag. När vi (PappersBedas syster) och jag åkte flyg hem träffade vi en man som var från samma stä’lle som henne och han liftade med oss. Han hade varit på akvarellkurs på Gotland. Var snickare och massör men ensam man på kursen. Alltså är det tydligen kvinnligt att måla akvarell. Jag fick lust att börja tova och jobba med ull igen efter att sett så mycket fint hantverk. Här regnar det för fullt men det är ända s´å att : Borta bra men hemma bäst.

  1. Borta bra men hemma bäst … Jo, ibland känns det välan så … fast just jag gillar att vara på resande fot 🙂 … Och visst är det konstigt att det mest är kvinnor som målar akvarell. ”Man” tror att det är lätt men det är faktiskt nästan det svåraste av allt att måla i just akvarell .. och det skulle väl kunna utmana en man .. men neej …Eller så är det för ”blekt” … Men kolla Lars Lerin … inte är hans akvareller bleka. Långt därifrån.

   Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.