I morse när Skatan vaknat efter en orolig natt

skrev hon i sin röda Moleskine:*

Stina har grävt som en galning i golvet i natt. Varför, har jag ingen aning om. Klockan är sju nu och hon ligger och sover och viftar på svansen. Drömmer. Själv är jag tröttare än trött. Fönsterna står vidöppna för att släppa in svalare luft. Jag går hela tiden ut på balkongen och känner efter om det är varmare inne än ute. Nu känner jag solen i nacken. Det är bäst att stänga och dra för gardinerna mot värmen igen.

 

* Min Moleskine – en haiku

Älsklingsdagboken  (5)

med mina tankar, skisser  (7)

döpt av Bruce Chatwin  (5) **

**  att det var Bruce Chatwin som ”döpte” Moleskine står det åtminstone i den folder som medföljer alla Moleskine-böcker. Så här står det … ”The notebook was Bruce Chatwin´s favorite, and it was he who called it ”moleskine”. …

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 reaktioner på ”I morse när Skatan vaknat efter en orolig natt

  • Ja-a … och ännu en. Trots åskvädret i natt lär torsdagen idag bli den varmaste hittills har man hotat med/lovat. … *puuuhhh*

   Kram!

 1. Det värsta som finns är att sova i värme. Det ska vara svalt, frisk luft… livet 🙂
  Det är bra att det går att reglera.

  Jag hade ett vanligt kollegieblock som jag noterade ett och annat i förr.
  Kanske jag skulle skaffa mig en Moleskine.
  Kram

  • Ja om det bara vore så … att det gick att reglera … Här har jag inte ens en fläkt !!! och långt ifrån air condition. Tacka vet jag Thailand … trots värmen där kändes det inte lika varmt.

   Det duger bra med ett kollegieblock egentligen. Jag fick min Moleskine i julklapp en gång (jag hade önskat mig en så´n) och älskar den. Men jag har andra anteckningsböcker också t ex sådana som jag köpt av Maria-Thérèse ( http://www.etsy.com/shop/afiorihttp://www.etsy.com/shop/afiori ) De är så vackra att man knappast vågar använda dom. 🙂

   Kram!

 2. Det är hemskt att försöka sova när det är jättevarmt . Det minns jag från Kina och helgen på Alnön i somras. Här i Fisksjön är det alltid svalt och skönt inomhus Tyvärr även på vintern men uteslut ”skönt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.