Vi smälter bort, StinaFina och Skatan

… och Starry inte att förglömma … i denna överdrivet varma sensommar i Linz .. och det finns heller inte mycket nytt att rapportera.

Den ena varma dagen är den andra lik.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Varje morgon släpar de sig genom redan heta gator ner till sitt favoritcafé där de intar frukost respektive vatten (som trots två påstötningar inte hade serverats StinaFina denna morgon som idag 😦  )

Idag fick de inte heller någon plats utomhus och vid beställningen hade Skatan passat på att reservera en i morgon bitti för att vara på den säkras sidan. Det var kanske därför vattnet inte serverades.  För att det var ”ny, annan” personal. Skatan blev i alla fall något putt och avbeställde morgondagens reservation när hon betalade sin nota.

– Sooo, Sie kommen nicht Morgen wieder?

– Nein, sa Skatan och svepte iväg med StinaFina i släptåg. (Men StinaFina hade fått dricka Skatans vatten ur glaset när hon inte fick eget så egentligen gick det ingen nöd på henne. )

Att Skatan kan reagera så surt hade ni väl ingen aning om … men värmen tar knäcken på den bästa. Och visst kommer de dit i morgon också, StinaFina och Skatan.  Bara ännu lite tidigare så att de säkert får en plats utomhus.

Sedan gick dei i sakta mak ner till Donau och längs med floden, passerade konstmuseet, där man hade en kul grej: ett ambulerande slags bibliotek. Skatan fattade inte riktigt hur det gick till, men man kunde uppenbarligen låna böcker och slå sig ner och läsa, dricka en öl eller kaffe eller ett glas vin … och läsa.  Om man sedan fick ta med sig böckerna hem och lämna tillbaka på ett vanligt bibliotek eller köpa dem fattade aldrig Skatan riktigt.

De vandrade vidare och slog sig ner vid en fontän där Skatan försökte  få  StinaFina att dricka … StinaFina  som haaatar vatten i sjöar, vattenpussar, bäckar och det som ramlar ner från himlen i form av regn … och ymnigt snöfall.

Det gick ju som det gick. Inte alls alltså …

Hem till Haus Waltraud en kort vända och sen raka spåret till sjukhuset och Husse/Starry. Det fattar StinaFina direkt att de är på väg dit och har väldigt bråttom. Inga kisspauser vid några lyktstolpar nu inte.

Och så hem igen … helt slut… utslagna …

Idag spår man att det skall bli 37 grader. I skuggan alltså. I stenstaden Linz …

Puuuuhhhst …

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Just nu är det 30 grader:

Väder för Linz, Österrike

30°C | °F fre lör sön mån
Klart Risk för regn Mestadels soligt Molnigt
Klart
Vind: Ö – 10 km/h
Luftfuktighet: 45% 36° 17° 25° 11° 23° 12° 28° 15°

8 reaktioner till “Vi smälter bort, StinaFina och Skatan

 1. Kära nån nästan värre än i thailand vad jag kan förstå och ingen vind från havet som svalkar heller. Stackars er. Inte kan det vara kul att vara hund med päls heller

  1. Mycket värre än i Thailand … då var man ju … som du påpekar … och vid havet som svalkade och så var det aircondition inomhus överallt … eller stora fläktar.

   Och, det måste vara hemsk tännu värre för StinaFina.

   Kram!

   Men i morgon skall det visst bli tio grader svalare. Jätteskönt skall det bli.

 2. Så härligt det är att vara tillbaks och läsa tillbaks i alla bloggar. Jag tror jag sagt det tidigare mina dina skildringar från olika resemål är unika. Plöjer dom och vill inte att det ska ta slut. Det är det vardaliga som lockar i dom. Ser fram mot att höra hur det går i värmen och om ni kan hitta ett nytt stamställe där Stina Fina får sitt vatten severat Kryp in i skuggan så inte du också hamnar på sjukhus
  Kram

  1. Jo det skulle se fint ut … om jag fick dåndimpen av värmeslag. Nej, jag håller mig i skuggan så mycket som möjligt. StinaFina och jag.

   Det är kul att du tycker om vad jag skriver. Just nu händer det ju inte så mycket så det blir ju inga spektakulära saker att berätta om … annat än om det ”vardagliga”.

   Kram!

 3. Så bra att kunna följa din rapportering om Broderns tillstånd! Hälsa honom så jättemycket! Jag förstår att det är väldigt påfrestande med värmen. Här hemma är det väl normalt väder för säsongen. Men i mitt hjärta…Mer om det någon annan gång.

  Kramar till er alla tre från Kristina

  1. Jag skall förstås hälsa brorsan så mycket från sin storasyster. Det var ett trevligt samtal vi fick om ditt ”hjärta” … 🙂 Ha det nu så bra därhemma.

   Kramar!

 4. Och här pustar vi och tycker att det är jobbigt varmt – 24 grader har vi på termometern.

  Hoppas att ni får en trevlig morgonplats du och StinaFina!

  Kram

  1. I morgon skall jag vara tidigt ute … 🙂 Det är ju lördag och allt och då kanske ”folk” passar på att sova lite längre. Inte StinaFina och jag …

   Det vore väl typiskt om det skulle regna imorgon .. då kanske man inte VILL sitta ute 🙂

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.