Jodå, Skatan vet

… att hon varit hemma hos sig i Villa Skogsberg i Nyköping ända sen tisdags kväll.

Hon och Mannen och StinaFina.

De har redan gjort sin första Morgonrunda här och hade förstås glömt bort hur det kunde smälla från skjutbanan så här i älgtider … Då hjälper inga ”lugnande droppar” för StinaFina. Panikslagen drar hon hemåt så fort hon kan och kan dra med sig Skatan.

Idag skall Skatan och StinaFina ge sig iväg lite tidigare innan de där jägarna börjar sina mordiska övningar.

De hade uppackning, de hade tvättstugan, de hade högar med post, de hade bibblan … där Skatan hittade en borttappad sko strax utanför, … en högerdoja …

De hade planeringen inför Höstfesten i Villa Skogsberg  nu på fredag. Mannen och Skatan  skall  ju gubevars vara värdar tillsammans med de andra på samma våning. Så hemma hos L o G planerades menyn och inköpslistan  över en kopp kaffe med kaka… och  ingredienser som sedan inhandlades av Mannen och Skatan.

Idag skall det lagas Höstgryta minsann … (Förrätt blir kräftor … några stycken bara … med dillbröd och ostabit. Efterrätt blir Punchparfait som L skall laga till)

Men festen kommer att få hållas inomhus i samlingslokalen …  inte så tokig den heller att vara i … eftersom det blivit alldeles för kallt vid poolen trots infravärme och allt … Skatan har redan letat fram gamla ärvda damastdukar som nu kommer till användning.

– Visst är det trevligare med ”riktiga” doningar?

Och …

igår kunde Skatan också hämta sina nya glasögon … de röda som hon inte kunde låta blir att ta ett kornigt foto av … osminkad och allt … med sömndruckna ögon och allt … trots allt.

Bara så ni får se  u n g e f ä r  hur de kommer att te sig.

– Häftiga va?

Men bilden gör dom inte riktigt rättvisa ändå. Förgen är knallandes röd … inte som här rödbrun.

Morgonrundan med StinaFina närmar sig … och Skatan … som tillsammans med skatan Elster som också den har satts på plats … skatan Elster alltså … på en spik ovanför sängen … hälsar er en riktigt God Morgon och en riktigt Fin Höstdag idag …

Skatan Elster … här dock inte mot Skatans hemmavägg  … varifrån bildbevis kommer senare. Mannen sover och Skatan vill inte störa.

Och livet här hemma går snart vidare 🙂 … i sin vanliga ”gamla” härliga lunk.

17 reaktioner till “Jodå, Skatan vet

 1. Vill bara tillägga här … som en kommentaaar … att Skatan Elsters stjärtfjädrar har kammats till av Skatan och är inte längre så där rufsigt tufsiga.

  Bara lite … 🙂

 2. Hejsan Eva !

  Fint hus, är det Ditt föräldrahem.?

  Skotträdd lilla StinaFina, kan inte hundar ha öronproppar el.lite fetvadd instoppat.
  Våran ena boxer (av 6)var aldrig skotträdd han pangade ballonger och hade så roligt.Vilka härliga hundar var och en på sitt sätt.Ser det här ute de flesta hundar kommer fram och hälsar små som stora.De räds mig inte och inte jag dom.Ändå håller jag på och matar katter till vad för nytta kan man undra nu,får ju inte klappa.

  Snygga bågar.

  Ha en fin höstdag. Och festa ordentligt.

  Kram Mi

  1. Nej, det är en villa med bostadsrätter. Vi bor 6 familjer där. Men det är ett fint hus. StinaFinas skotträdsla är grundmurad. Vi har försökt ALLT .. och det är verkligen jättesynd om henne. Katterna är säkert väldigt tacksamma att du matar dom. Även om du inte kan ge dem en klapp.

   Kram!

 3. Skatan har landat, det är tydligt!

  Du kommer säkert att bli jättetjusig i dina nya glasögon. Hoppas att du kommer att trivas med dem.

  Kram och ha en fin torsdag!

  1. Jag hade nästan vant mig vid de gamla … men visst … visst är de här riktigt häftiga och … tror jag … i min stil. Jag gillar att ”sticka ut”. .-)

   Kram och tack detsamma … en fin torsdag alltså!

 4. Det är minsann full rulle i ditt liv hela tiden. Hinner knappt komma hem förens det är massa planering och höstfest inplanerat!
  Härligt med fart och fläkt!
  Kram

  1. Ja på något sätt rullar det på … men nu har jag satt stopp i planeringen ett tag framöver. För att hämta andan. Fast pappa fyller ju år förstås … och till doktorn måste man gå … och så fyller Pa år och …

   Som sagt … det rullar på 🙂

   Kram!

 5. Lite mer än lunk verkar det ju vara. Både nya glasögon och en höstfest att planera. Jag tror att Skatan är lite trendig av sig. Såg att glasögonen i modetidningarna ser precis ut som Skatans.
  Ha nu en fin höstdag du med
  Kram

  1. Jo, det förstås men den lite lugnare lunken kommer väl så småningom 🙂

   Visst är jag lite trendig … just nu. Och föll som en fura för de där röda bågarna.

   Kram!

  1. Ja, det är verkligen ett elände. Och det är så synd om henne sååå … Helt panikslagen blir hon och inte nåbar. 😦

   Det andra skall bli riktigt trevligt …

   Kram!

 6. Är helt säker på att du blir jättefin i röda glasögon. Passar dig precis. Hör att ni har fullt upp nu när ni kommit hem men det är kanske inte så konstigt eftersom ni varit borta så länge.
  Man säger att det ska bli riktigt varmt till helgen så kanske kan ni sitta utomhus i alla fall. Lycka till med matlagningen och dukningen och alltihopa

  1. Jag känner mig i alla fall pigg som en mört så fort jag får syn på mig själv i spegeln 🙂 med mina nya röda glasögon …

   Hoppas på det … kanske kanske kan man börja därute i alla fall.

   Kram på dig!

 7. Du passar verkligen bra i dina nya glasögon. Men tänk vad allt går igen! När sonen föddes för 22 år sedan hade jag ett par nästan exakt likadana och stortrivdes idem. Kul med färg och rött syns.

  Kram

  1. Ja, allt går sannerligen igen … 🙂

   Rött syns som sagt och på fest och dylikt kan jag ju alltid ta av dem och använda läsglasögon om så skulle vara. Att de inte ”passar” just då menar jag… Men jag gillar dom redan 🙂

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.