Ödmjukhet

… är kanske inte en dygd som Skatan förknippar med Björn Ranelid.

Nu skall han inte bara dansa  som han ju gjorde riktigt bra i Let´s dance härförleden.

Nu skall han  sjunga också.

Nja … sjunga vet Skatan inte precis  … men åtminstone  ”framföra” sitt melodifestivalbidrag Mirakel själv på scenen.

– Ni kan jämföra det med vad ni vill, men detta är något helt nytt och går inte att jämföra med något. Jag säger bara en sak. Det är litteraturhistoria som skapats och inget annat.

anförtror oss  Björn Ranelid … hmm … blygsamt.

Han sticker ut … som han brukar … och förstår i vanlig ordning inte … varför vi andra i Landet Lagom … skrattar i mjugg.

Björn Ranelid:
– Det här ska enbart ses som något roligt. Jag vill inte veta av att man hånar mig eller är ironisk.

Men deeet är nog något han får räkna med, Björn Ranelid …

Oh my God …

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Läs även andra bloggares åsikter om ,

17 reaktioner till “Ödmjukhet

 1. Hej på dig, lilla Skatan!
  Jag hörde på P4 extra med Lotta i dag också. Där han sa att han ska vara med på scenen men det är också allt. Det finns en annan frontfigur och det är säkert en text som är utöver det vanliga enformiga schlagerlåtarna. Han sticker ut näsan och vill visa att författare även är människor med många intressen och varför skulle inte en författare få göra det han gillar allra mest? Han går mot strömmen och visar på de författare som tror sig stå lite över alla oss andra och tror sig vara någon sorts genier som lever ett annorlunda liv. Har aldrig gillat Björn men efter att ha läst en bok av honom blev jag mäkta imponerad liksom Ingrid/Gotland som vann den. Bra att han bryter gamla tabun och plockar ner ”genierna” till marknivå 🙂 Men såklart kommer folk att reta sig på detta av någon anledning och det bjuder han på. Starkt!
  Nu har jag efter 6 timmar fått ordning på min hemsida igen. En sysslolös person försökte hacka in sig på min domain hos One.com vilket dom stoppade, men attans…en hel dag för att få ordning på skiten…usch för outbildade supportrar.
  Kramen, Agneta

  1. Det värsta är att jag inte vet om han ”bjuder på det”. Han tog ju väldigt illa upp när han blev kritiserad för Let´s dance. Om man sticker ut hakan som han gör … vilket också jag tycker är ganska tufft och modigt … då får man nog räkna med påhopp … 🙂 … och försöka ta det med en klackspark.

   Han verkar ta allt väldigt allvarligt trots allt. Åtminstone får man det intrycket av citaten i tidningarna. Om man säger ”det är litteraturhistoria som skapats och inget annat” utan någon som helst ironisk ton … då är man inte ödmjuk i alla fall.

   Kram!

   1. Blir han ”påhoppad” så är det ju påhopparna som bär sig illa åt, eller? Alla som deltar i någon medial form blir påhoppade och alla blir ledsna. En del visar det, andra inte..utåt i alla fall. Att han är ödmjuk har jag då aldrig hört, men jag struntar faktiskt i vilket. Varje människa gör som den vill och med all rätt vilket inte innbär att man per automatik skall ses som ett villebråd. Han har ju redan nu börjat få kritik av någon anledning. Är han en diva så får han väl vara det då, sådana finns det gott om. Om hans uttalanden kan man såklart ha åsikter om man känner för det, men som sagt, det får ju stå för honom vad han säger och gör. Inte alls min favorit som person som jag skrev tidigare men vi är ju alla olika och dett är väl hans sätt att ta revanch för all den mobbing han utsattes för som barn. Finns än i dag de som driver med hans utseende och det i SVT. Ett handikapp eller ovanligt utseende anser jag inte man ska driva med. Ja ja, det blir nog bra om var o en får göra som den vill.
    Kram, Agneta

    1. Att driva med någon för hans utseende … det är mobbning. Och är lägre än lågt. Men att tycka något om någon som sticker ut hakan som Björn Ranelid hör nästan till spelets regler inom ”kändisjournalistiken” och det får man nog tåla om man nu är en ”kändis” och i det här sammanhanget en verklig ”nyhet”. Björn Ranelid är ju en kändis i ett helt annat fack än just sångarens. När han också till och med påstår att det är ”litteraturhistoria” som vi nu kommer att få bevittna gör ju det hela ännu intressantare att skriva om. Att han jagas som ett ”villebråd” tycker jag nog ändå inte. Håkan Juholt däremot jagades verkligen som ett villebråd …där gick man för långt. Men vi får väl se … Det mesta beror ju också på hur Björn Ranelid ”svarar” på ”påhoppen”.

     Kram!

 2. Jag måste ju kommentera Agnetas kommentar – Jag gillade Björn Ranelids bok och blev väldigt positivt överraskad av den, för jag trodde att han skrev lika svamligt som han talar.

  För övrigt har mina tankar om honom inte alls förändrats. Han är och förblir en stor diva enligt mitt förmenande och anser sig tydligen vara världsbäst.

  Enligt DN säger han: ”Det här är den största sensationen i Melodifestivalens historia, att en Augustprisvinnare är med. Det är mer osannolikt än allt Zlatan har gjort”.

  Lider inte den mannen av storhetsvansinne då vet jag inte vad man ska kalla det.

  Kram

  1. Jag skrev inte det … men tänkte. Klart han gör … det är inte att överdriva det minsta att påstå det. Sedan kan han ha andra kvaliteter, skriva bra etc men ändå … hans framtoning är allt annat än ödmjuk.

   Kram!

 3. Han har väl alltid gillat att stå i rampljuset.
  Tycker han var bra i Lets Dance.
  tycker t o m att han är gulli.
  Men, han kan väl försöker.

  Han lider inte av jantelagen!

  margaareta

  1. Nej jag tycker också han är tuff som ställer upp på än det ena än det andra … men jag tycker inte han skall gå ut och beklaga sig över påhopp etc … Det måste han nästan räkna med när han ”tar plats” inom områden där han egentligen inte inte hör hemma …och ta ”konsekvenserna” med en klackspark. Dååå skulle han verkligen vara cool. Det skall bli kul att höra honom framföra sitt bidrag i Melodifestivalen. Och vad man än säger om honom så inte lider han under någon Jantelag inte.

   Kram!

 4. Den karln är bara för mycket och de böcker jag faktiskt försökt läsa av honom har då varit så pretentiösa och hopplöst trista att jag gett upp. Jag har ändå haft läsning som arbete och klarat av ta mig genom det mest trista texter man kan tänka sig. Icke förty gav jag upp.

 5. Jag har också blivit väldigt positivt överraskad av hans böcker. Dessutom anar jag en liten pojke där bakom någonstans. Någon som hela tiden behöver visa att han duger… Men så har jag lite baksidesinfo om det…

  Fast vad han ska i melodifestivalen att göra undrar nog även jag!

  Kram

  1. Ja, det mesta har ju sin förklaring … förstås. Men vad som än ligger bakom hans ”exhibitionism” kan han ändå inte undvika konsekvenserna av att ständigt vilja stå i rampljuset … för det är ju oundvikligt att det blir såna ”påhopp” … som en del kallar det … när han väljer att delta i sammanhang där han ”egentligen” inte hör hemma … och med sina utspel om dessa dessutom.

   Kram!

 6. *Fniss* … inget emot hans deltagande … men den som sig i leken ger, får leken tåla … som det ju heter. 🙂

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.