Det är inte bara ett litet fel …

Det är fel på allt.

Allt mellan himmel och jord

är fel. Meningslöst.

 

Hon mår inte bra

är svart i själen, rastlös,

helt enkelt skittrött …

 

Så ligger det till.

Det är inte bloggens fel

eller Novembers …

 

eller de gråa,

disiga  dimdagarna

som kolmörknar.

 

Redan  fyra,  halv-

fem måste lampan tändas

så Skatan kan se

 

pennan mot pappret

tangenternas bokstäver

när hon ska blogga.

 

Så ligger det till.

Det är inte bloggen fel.

Det är Skatan själv.

 

Tom tommare tom

trött tröttare tröttast trött

känner sig Skatan.

 

Så känner Skatan

av ingen anledning alls

Hur kan hon klaga?

 

Ska snart bli farmor

igen,  har börjat träna,

ska gå och se konst.

 

Hon har det ju bra

Hon är ju frisk vad hon vet

men trött förstås, trött

 

Hon har det ju bra …

Läs även andra bloggares åsikter om

 

 

 

22 reaktioner till “Det är inte bara ett litet fel …

 1. Låter som en bra beskrivning på en depression och har inget att göra med att du har det bra, utåt sett. Insidan lever sitt eget liv, tyvärr 😦
  Använd de medel som står till buds, inget att skämmas för alls, tvärtom !
  Styrkekramar, Agneta

  1. Kanske inte ändå … jag var deprimerad på 80- och 90-talen, åt antidepressiva läkemedel för att dämpa ångest. Dååå var jag helt utslagen … nu är jag ”bara” väldigt trött och är man trött blir man missmodig och låg …

   Det kommer att gå över … snart blir jag farmor igen och snart är det juletider och sen januari … och då åker vi till Thailand.

   Kramar!

 2. Om man bortser från innehållet så skrev du fantastiskt bra. Men mina tankar går åt Agnetas håll… Men det vet du bäst själv om det kan ligga något i det.

  Kramar

  1. Jag är ganska medveten vad det gäller depression … och där är jag inte ännu. Redan idag känns det faktiskt bättre … även om jag är väldigt trött.

   Kram!

 3. Beställ genast ljusbehandling hos doktorn!

  Finns det inge SPA i Nyköping, spec. för november. Mys och pys stearinljus cappuccino.

  margareta

  1. Jag har i alla fall börjat träna … och där finns relax-avdelning och hemma här har vi öppen spis som vi kan ”mysa” framför nu när vi kan elda igen efter att ha fått ordning på skorstenarna.

   Jag känner mig faktiskt redan bättre … gladare.

   Kram!

 4. Känner vi inte alla så där ibland?

  Men det får bara vara IBLAND, blir det någon längre period med ett sånt missmod låter det verkligen som en depression och den kan komma hur bra man än har det.

  Hoppas att du snart mår bättre! Om inte tycker jag att du ska söka hjälp.

  Varm kram

  1. Jag mår redan bättre … men kommer att ta upp min trötthet med min husläkare i alla fall … trots att jag egentligen bara fick ta upp en enda sak med honom 😦 vid mitt besök där på tisdag.

   Kram

 5. Att tappa all energi och ork är inte så konstigt den här tiden. Det spelar ingen roll hur bra man har det så kan det nog kännas så ändå. Du behöver ljus, omsorg och värme och kanske lite vitaminer. Kan du inte åka en sväng till Thailand och lapa in lite sol och energi igen? Skulle gärna vilja att du kom hit till mig men tyvärr är det ännu mörkare här men…….ingen dimma och ingen snö men kallgrader. Jag försöker att skicka lite goda tankar och energi till dig så här över etern. Kram på dig. Snart är det jultider och det lyser ljus i alla fönster och lyser upp lite. Här lyser månen in genom fönstret och ger sitt kalla vita sken till den som vill ha.

  1. Nej, det är inte så konstigt … men ser framemot ”bättre tider”. I januari åker Mannen och jag till Thailand och skall vara där en hel månad … Det skall bli skönt att komma från januarimörkret. Och snart är det jul också … och så det nya lilla barnbarnet …
   Det vore väldigt kul att få komma upp till dig igen … Tror du vi kan planera något i februari eller kanske ännu hellre i mars? Det vore toppen tycker jag att ses igen.

   Många varma kramar och tankar till dig!

 6. Inte tycker jag Du låter deprimerad.Du har bara inte TID för allt det där Du vill hinna med.
  Känner samma. Fått för många förpliktelser,det avskyr jag. Vill bestämma själv vad jag ska göra.Ingen annan ska tala om för mig att jag ska gå ut och stavgå.

  De där röda kläderna borde ju pigga upp Dig.
  Ta en egen dag. En EVA-DAG. Låt någon ta hand om StinaFina det gäller bara en dag. Då ska Du göra precis det som faller Dig in.

  Ljusterapi är ett annan grej.

  Kram Mi

  1. Just nu tycker jag inte jag har så mycket på G … men jag har börjat träna och hoppas det skall ge mig mer energi. När vi åker upp till Borlänge för att ta emot vårt sjätte barnbarn tar vi inte med StinaFIna … det skulle ha blivit lite för mycket.

   Tack för dina omtankar, Mi …

   Kram!

  1. Jag tycker det har ljusnat lite redan … igår var vi på förvernissage på Galleri Sjöhästen och fick en fin upplevelse. Utställningen heter ANDRUM och konst av Jonas Englund (måleri och grafik) och Ulla Hultberg (glaskonst) visades och de berättade om sin konst.

   En jättefin kväll.

   Kram!

  1. Ja det får gå så … det är inte mycket att göra åt … att man bor här uppe i norr i mörkret.

   Men det är mysigt också … när man tänder ljus och kurar.

   Kram!

 7. Så fint du beskriver din känsla. Jag som dragits med depression så många gånger tycker inte det stämmer in på dig. Min terapeut har beskrivit svenska folket som de som ofta får problem under hösten när det blir mörkt. Jag tror stenhårt på att ljusterapi skulle få dig i rätt riktning. Att använda ordet deppig är så lätt och slarvigt idag. Hur är man när man är sorgsen eller ledsen då. Man kan sörja många saker bla. sommaren o ljuset.
  Hoppas du tar dig tid o säker hjälp man behöver inte känna som du gör
  Kram

  1. Jag tror inte heller att det är någon depression … snarare årstidsbunden nedstämdhet. Jag har varit deprimerad på 80- och 90-talet så jag veeet hur en ”riktig” depression kan vara.

   Och det känns redan bättre …

   Kram!

 8. Hm, jag känner inte så själv, anant än att jag är trött på mornarna och vill sova hur länge som helst. Men många på jobbet känner som du. Kanske är det ett sätt för kroppen att förbereda sig på ännu en lång och kall vinter? Mörkret? Eller fast i ett ekorrhjul? Hoppas det blir bättre.

  1. Det är redan bättre … och eftersom jag är pensionär ”sitter” jag ju inte fast i något ”ekorrhjul” … snarare har jag trasslat in mig i mitt skatbo 🙂

   Det känns faktiskt redan bättre … det man sätter på pränt bleknar undan … på nåt vis … fast trött är jag fortfarande … men det är nog mörkret … som man ju inte kan göra så mycket åt … annat än att ”söka ljuset”.

   Kram!

  1. Jag med … men det finns säkert ”bra” saker hos oss upp-och-ner-människor som de som har jämnare kynne saknar.

   Vi kanske uppskattar livet så mycket starkare när vi är på ”humör” så att säga, ser med större tacksamhet på det … fast vad vet jag?

   Man är som man är …

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.