Jag är så trött på den där Skatan

Ja … nu vänder vi på kuttingen och räcker ut tungan åt alla djupsinnigheter och allt ältande …

Det är ju snart jul ju …

”Fina lilla krumelur, jag vill inte bliva stur.”

Pippi Långstrump

Skatan blir lätt lite överdriven … det har ni kanske lagt märke till … och en blogg som den här kan ju tyckas bli en egocentrisk skatas  bla ha … bla ha. Ha ha haaa …

Visst är Skatan egotrippad fast ganska  lagom ändå … väl?.

Hon ältar en hel del …  Det är sant men … hon kan också ta livet lite med en klackspark.

Ta udden av det …

Och inte tar hon väl sig själv på sååå himla stort allvar.

Eller hur?

Skatans absoluta favorit är ju Astrid Lindgren …

Kan man säga något som det här …

”Jag är så trött på den där Astrid Lindgren.”

Återkommande suck i samtal med Margareta Strömstedt

eller det här …

Man måste lära sig att leva så att man blir vän med döden. Tror jag tralala.”

som Astrid Lindgren gjort tar man inte livet p å blodigaste allvar. Då kan man inte låta bli att bara älska henne och beundra henne och vilja bliii lite som hon var, efterlikna henne en aningens aning  … även om det bara rör sig om en grimas … och att försöka att inte ta livet så förtvivlat allvarligt hela tiden.

”Något budskap har jag inte. Men jag vill gärna sprida en allmän tolerans för mänskligt vansinne.”

Svenska Dagbladet 28/9 1970

Detta bildspel kräver JavaScript.

”Ni frågar vilken färg jag föredrar. Äsch, det beror väl på var den sitter! Jag föredrar en vit ros framför en blå näsa. Därmed inget ont sagt om blått!”

Självporträttet, Veckojournalen nr 15 1971

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

8 reaktioner till “Jag är så trött på den där Skatan

 1. Du är en rolig liten varelse (kanske inte så liten) Roligt att se att ditt svarta har en glimt av rött ibland och att ditt svårmod har en ganska stor glimt av humor. Om man har humor och kan se livet med en liten blink av skratt så klarar man sig alltid. Astrid Lindgren var just en sådan person. Hon såg det roliga även i det sorgsna och då kan man faktiskt gå glad genom livet. Hade jag inte kunnat se livet med humor och distans hade jag nog gett upp för länge sedan och samma med dig. Vi kan vara tacksamma för att vi fötts med humor.

 2. HAHAHAHAHAHAHAHa vad kul och rolig Du är.
  Jag gillar också Astrid Lindgren, tycker folk att jag beter mig underligt säger jag alltid, kunde Astrid Lindgren kan väl jag. Vad det än gäller. T.ex. åka rutschkana eller klättra i träd. Folk tror man är rubbad.Vuxna gör inte sådant.Den dagen man slutar vara barn är man död.

  Ja det är skönt att vi föddes med en nypa humoristiska uttryck.

  Kram Mi

  Ps. när jag ser en Skata, tänker jag på Dig. Ds.
  Gilar Dina små tomtar i övre högra hörnet.

 3. Käraste skata här blev det berg o dal bana i inlägget. Jag tror inte att jag hänger med dig riktigt idag. Det enda jag kan säga är att rör inte min Astrid
  Sköt om dig
  Kram

 4. Jag säger ju det; jag ”känner” världens bästa SKATA!!! från att varit sådär glad i Skator har det plötsligt blivit en favorit 😉

 5. Hihi! Lite egocentrisitet är bara hälsosamt vettja! Vi (svenskar? kvinnor?) är alldeles för dåliga på att sätta oss själva i centrum utan att skämmas!

 6. Vänner! … Ja, ni ÄR verkligen mina VÄNNER. I vått och torrt … känns det som.

  Tack!

  Jag ❤ er … ! *

  Kraaamar!

  * ❤ = "älskar" eller "gillar" om man är lite blyg … som jag blir ibland när jag får så mycket "respons" och känner att jag kanske "gått med håven". Jag känner ALLTID att jag "går med håven" när jag blir ALLTFÖR personlig som i en del av mina senstaste inlägg. Ni får en till kram förstås … KRAM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.