Idag är det luciadagen

Som om Skatan behöver berätta det för er.

Det vet väl varenda svensk.

Och nu också gästande kvardröjda Nobelpristagare som ju av tradition blir uppvaktade av Lucia med följe på sina hotellrum.

Själv får Mannen och Skatan och StinaFina vänta tills ikväll. Då ska de gå ner till Nicolaikyrkan och lyssna på en musikklass´  luciatåg och njuta av skönsången. Själva Lucia är inlånad från en annan klass. Man kunde inte vara av med någons röst en dag som denna. För Lucia själv sjunger ju inte av tradition.*

* Skatan försökte hitta det här inslaget i SN men förgäves. Har hon drömt? Det får kvällen utvisa. Antingen blir det skönsång klockan 20.00 eller så blir det bara en skön kvällspromenad.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

9 reaktioner till “Idag är det luciadagen

 1. Vi har suttit här med tända ljus och glittrande ögon och njutit av ett väldigt fint Luciafirande på tv:n. Sofia Karlsson var helt otroligt bra, hon sjöng sååå vackert.

  Kram och fin Luciadag!

  1. Vad härligt … då måste jag länka till Sofia Karlsson och lyssna på henne åtminstone även om det inte blir ”Natten går tunga fjät” …

   Kram!

  1. Vädret är så vidrigt här nu … blåsigt och blött och kallt … så vi får väl se om det blir någon promenad. StinaFina måste hur som helst ut … ja ja …

   Kram!

 2. Gubbs och HON går och lyssna på Lucia i skolan där lärarna och elever har lagt ner sin själ för stämning i år(gäller oxå pojkarna), som alla år. En helt fantastisk upplevelse varje år. Hur orkar lärarna! Och HON vill förstås särskild lyssna på Maja med hennes Gabrielasong.

  1. Det låter verkligen som ni har haft en fin Luciaupplevelse. Gabrielasången är så stämningsfull och vacker … och sann.

   Kram!

 3. Det blir nog bra vilket som. Länge sedan jag såg ett lussetåg.
  Det är nog vackert i kyrkan 🙂
  Kram

  1. Jag har fått för mig att det ska vara utanför kyrkan … och vi tänker ta med StinaFina. Har jag fel får det väl bli en skön … nåja … en promenad i alla fall.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.