Helvetet från benen

har bara  fortsatt och fortsatt och blivit etter värre  och Skatan håller på att bli verkligen tokig. Nu har rastlösheten krupit uppåt och det kryper och härjar i armarna också.

Är det inte det ena så är det det andra …

Trots fantastisk behandling av DansBritt och Maja.

Nu var goda råd dyra om inte Skatan skulle flaxa iväg och göra något oförlåtligt, oåterkalleligt … som att hugga av sig sina bråkiga lemmar.  Till exempel. Så … Skatan ringde till  Kinesen som tyckte att Skatan skulle tala med hans fru, Linnea, som är utbildad kinesisk läkare och en fena på akupunktur.

Skatans gube, Mannen,  som är en mycket skeptisk man … skeptisk mot allehanda alternativa behandlingar, naturmediciner etc etc blir smärtbehandlad med akupunktur av henne och har fått påhejarrop från etablissemanget, de skolade läkarna, smärtläkarexperterna  … så då förstår ni.

Det är lugnt.

Hon kan sina saker.

När Skatan berättade för Linnea om den behandling hon fått av sina vänner med de magiska händerna, DansBritt och Maja, sa Linnea att det inte är så ovanligt med sådana reaktioner som Skatan fick och beskrev ingående varför …

Allt handlar om balans …

När man sätter igång med massage eller annan helande behandling försöker kroppen återställa en balans som är på svaj. Då kan det hända … och det är ganska vanligt … att det blir värre innan det blir bättre … Kroppen trilskas lite … vill inte vara med på noterna. Och så bad Linnea Skatan att noga ge akt på hur hon reagerar den här gången, anteckna och komma ihåg … hon satte många nålar i huvudet på Skatan, ska ni veta  … OCH på benen … OCH på armarna. Men utan att slå på strömmen 🙂 … Nu ska behandlingen långsamt anpassas så besvären verkligen försvinner, sa Linnea …

Skatan skulle ta sin tablett i god tid innan besvären BRUKAR sätta igång men hann inte riktigt med utan pirret hade redan börjat när hon intog kvällens första … Nästa tabeltt skall hon ta två timmar … cirka … före sängläge sedan. Det gjorde Skatan också mycket riktigt.

MEN …

Skatan kände att hon inte skulle orka med en usel sprattlande natt till så hon slängde i sig en sömntablett som hon hittat bland gömmorna också … och somnade … och sov som en stock … HELA NATTEN.

Men I KVÄLL  ska Skatan skippa sömntabletten så hon får se ” på riktigt ” … och på torsdag ska hon till Kinesen igen … ja, till den kvinnliga halvan av kinesparet … yin …

Det ska bli spännande. Då ska Linnea ha med sig en bild på hur det ser ut därinne i hjärnan och sambandet med krypandet i benen … och hur balansen ska kunna återställas. Och i morgon … i morgon ringer Skatans husdoktor och berättar om remissen … om hur det går med den. Men förr eller senare … på ett eller annat sätt … SKA Skatan  komma till och få bli undersökt  för sina ”restless legs” och sova i Avesta … Kosta vad det kosta vill …

10 reaktioner till “Helvetet från benen

 1. Hejsan Eva !

  Din stackare !
  Minns att min Mamma som alltid hade högklackade skor på sig från morgon till kväll, hade besvär med RLS.Men sedan hon blev pensionar/sålde hotellet.Såsmåningom försvann besvären.
  Fint med skatorna i överkant,
  Har blivit urusel på att hälsa på mina vänner både på FB och bloggen, vad är det som tar sådan förskräcklig tid.Varför är dagarna kortare nu än när man jobbade.?
  Ska skärpa mig.

  Hoppas Du blir avhjälpt snart.

  Kram Mi

 2. Ja, det ska du. Stå på dig och var besvärlig. Det behövs ibland och kan hjälpa. Spå här tycker jag inte du ska ha det utan alla vägar ska prövas. Punkt slut.

  Kram

 3. Se till att du kommer iväg till AVESTA eller var det (Alvesta)!
  Du ska veta att det finns massor med folk som har RLS så du är inte ensam!
  Häng på luren till doktorn!!!!!

  margareta

 4. Stackars dig. Att det skulle bli på det viset. Jag som hoppades att du skulle bli bättre. Ja vad ska man säga. Det måste ju finnas något bot antingen på det ena eller andra sättet. Lycka till

 5. Hoppas att akupunkturen fungerar så du får det lite lugnt om nätterna. Att inte sova ordentligt är ett helvete och att dessutom ha ”spring” i benen!

 6. Hej, Eva!
  Ja du min vän, det gäller att vara frisk för att orka vara sjuk…så sant såå! Bra om man har någon som kan ”ryta till”…som sjuk blir man ju lätt ”lite mesig”, i alla fall jag.
  Kram och lycka till! /Agneta

 7. Vänner!
  Det verkar ha gått i vågor mina ”skov” med RLS och jag hoppas att det här snart är över med hjälp av akupunktur och att jag sedan får komma till Avesta och bli undersökt och höra vad de kan hjälpa mig med. Varför det går fram och tillbaka har jag ingen aning om … och det gör väl detsamma.

  Tack allihop för era medkännande kommentarer.

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.