Varför missar Skatan det hääär

Hon ville verkligen ha ett Möte på Louisiana, Humlebaek, med banbrytarna 

och få träffa på …

AVANTGARDENS KVINDER 1920-1940

/…/ de kvinnliga företrädarna för mellankrigstidens avantgarde, experimenterande konstnärer som ofta glöms bort.

/…/

Det är en snyggt designad utställning där ljus och mörker avlöser varandra och där olika konstnärliga uttryck får sin rättmätiga plats. Över 200 verk (måleri, collage, fotografi, design, film och skulptur) visas. Blicken glider lystet från ett mästerverk till ett annat.

 /…/

Feministikonen, författaren och fotografen Claude Cahun fortsätter att fascinera med en mängd iscensatta självporträtt som rollspel med olika identiteter.

 

– Ååååh Claude Cahun, suckar Skatan … Claude Cahun

Besöket på Louisiana är inte bara ett möte med några banbrytande konstnärer som råkade vara kvinnor. Det är en resa i de historiska trakter där dadaismen, konstruktivismen och surrealismen var som bäst.

Utställning pågår ända till den 28 maj och om Skatan vore som ni, en del av er, som bor i Skåne … så skulle inte hon missa den för allt smör i Småland.

Själv är hon mitt uppe i lägenhetsförsäljning på hemmaplan …

5 reaktioner till “Varför missar Skatan det hääär

 1. Louisiana är nästan alltid värt ett besök! Sedan bron kom kör man dit på nolltid men även tåg är trevligt. Så picknick i parken… Är det verkligen säkert att du inte hinner flaxa in om snabbt 😉

  1. Har redan snackat med Mannen. Yiipppiii …. Vi tar det på hemvägen från Österrike, bor kvar någonstans i Helsingborg och tar färjan över. Det ligger väl närmre Helsingör än Köpenhamn i alla fall.

   Tack för puffen!

   Kram!

 2. Säger detsamma: har du verkligen inte tid? Själv har jag lagt in denna i agendan, ty två väninnor har redan rekommenderat den varmt så för mig känns det som ett måste…
  Vad gör du däruppe?
  Kom hit!

  1. Jag kände det också som ett måste … snackade med Mannen … och nu vi åker dit på hemvägen från Österrike. Znogge och du gjorde susen … peppade mig … och öppnade för ett kryphål. Ingenting är omöjligt. 🙂 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.