Inside information

Mannen kunde hålla sig undan vårstädningen.

Han var på studentjubileum … Dekadjubileum gubevars (50 år !!! )  som firades av Förbundet Sigtunafördettingar och Sigtuna Humanistiska Läroverk, som Sigtunaskolan (SS) … där Mannen gick …  ”smält samman med” .

Och hade skitkul …

Mannen berättade den ena vådliga historien efter den andra om vad hans gamla klasskamrater varit med om sen sist men den här som följer var nog den mest fantastiska.

Så här var det …

Clas har  genom sitt jobb bott i hela världen, Bangkok, Alger, Paris … och nu i Viken … och skulle  vid det här tillfället flyga till Argentina och vara med om sin sons bröllop där.

På flygplanet från Paris som nått marschhöjd satt han i främre delen av planet när ett visst tumult uppstod och fick snart veta att en en bråkig karl hade förhindrats att fjutta eld på sin sko

Det var terroristen som senare kom att kallas för skobombaren.

När de flög in och landade i  Boston … dit planet omdirigerats …  eskorterades de av jaktplan och möttes av ett hundratal soldater som kantade vägen in  där passagerarna skulle förhöras.

Clas hade nu fått veta att en rådig dam som nyss beställt och fått en stor gin tonic  och som satt bredvid terroristen och såg hur han tog fram tändstickor och skulle fjutta på sin klack på ena skon först sa till honom att det var förbjudet att tända tändstickor men sedan snabbt hällde hela sin gin tonic över tändstickasken.

Terroristen blev förstås förbannad och började bulta på damen men en rådig italiensk proffsboxare (Clas´ version … det lär ha varit en basketspelare)var  snabbt på plats och slog ner honom. Sedan band de hans händer och fötter med livremmar som samlats in och höll honom på plats tills någon från cockpit kunde söva ner honom med en spruta.

För Clas´ del blev förhören en mardröm … timme efter timme blev han förhörd. Varför han skulle flyga som han planerat, kors och tvärs, för att komma till Argentina och sin sons bröllop.

Varför inte direkt? … osv osv …

Av någon anledning hade Clas biljetter med flyg … just kors och tvärs och inte direkt … till Argentina.

Det visade sig nämligen också att Clas…   när han bodde i Alger …   råkat ha bott i samma kvarter som skobombaren.

En minst sagt olycklig slump.

Inte klokt helt enkelt !

Nåväl … så småningom förstod man förstås att Clas inte hade med det hela att göra och han släpptes med ursäkter och rikliga kompensationer … t o m ett brev från USA:s president …

Vilket äventyr!

Eller hur?

Och det var inte det enda som berättades under fördettingträffen i Sigtuna   …

6 reaktioner till “Inside information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.