Hjääälp

Och Skatan som inte kan  …

De ska ha en liten fest på Villa Skogsberg, någon ska grilla, en annan granne göra grilldressingen, en tredje göra fransk potatissallad, någon ska inhandla vinet och en fjärde granne brygga kaffet, den femte … ja Skatan vet inte … men … ett har Skatan fått reda på i alla fall…

Skatan har fått till uppgift att BAKA …

en KAKA till det där kaffet !!!

Och Skatan som inte KAN baka så nu är goda råd dyra.

Snälla rara … HJÄLP! … länka mig LÄTTA rescept på en kaka/kakor som passar att äta efter en grillmiddag till kaffet …

Skatan tror de blir besvikna om jag skulle servera negerbollar … äsch då så får man ju inte säga  … chokladbollar då  … som i princip är det enda hon kan sno ihop …

17 reaktioner till “Hjääälp

 1. Stackars dig. Förstår din frustration. Gör dubbel sats sockerkaka och häll i långpanna (glöm inte att smöra och ströbröa först). Grädda och lägg på lite glasyr av någon sort, Choklad kanske eller kolaglasyr. Finns säkert många olika recept på det på goggle. Den här kan man inte misslyckats med.
  Eller ännu heller. Köp två paket av färdigt pulver till toscakaka och gör den i långpanna. Ingen behöver ju veta att du inte bakat den från grunden. Lycka till.
  l

  1. Tack tack … fast den där kärleksmumsen som Ingrid föreslog … den tror jag faktiskt att jag tar och gör. Jag kom ihåg att den var jättegod. Och lätt också … men jag ska läsa på … jag fick ju en länk 🙂

   Kram!

  1. Tänk det tyckte Mannen också att jag skulle göra … men för en gångs skull tänker jag nog försöka ge mig i kast med att baka något själv. Skam den som ger sig 🙂

   Kram!

 2. Kärleksmums i långpanna, alltid . Samma recept som Ingrid . Men istället för glacyr så köper jag hos Netto färdigrullad rosa marsipan som jag brer över
  margareta

 3. Hej, Eva!
  Jag önskar dig verkligen lycka till med ditt bak av kaka! Avundas dig INTE kan jag meddela 😉 Men det finns väl ett konditori i närheten utifall ?
  Kram, Agneta

 4. Det finns ett konditori i närheten … om ifall att. 🙂 … men jag tänker så här. Någon gång kan man ju börja försöka i alla fall. Znogge t ex har ju bakning som någon slags avkoppling och meditation 🙂 när hon känner sig trött och stressad … och liiite avundas jag henne. Man skulle kanske dyka ner i något praktiskt då. Om jag ska måla är det ett helt kapitel för sig att plocka fram och fixa och hitta motiv och …

  Kram!

 5. En sockerkaka är ganska lätt också.
  Hoppas du klurar ut det. Annars får du dra till det där konditorier ni har i närheten.

  1. Jag har bestämt mig för den där kärleksmumsen … har redan köpt ingredienserna. Verkar överkomligt komplicerat 😀

   Kram!

 6. Det där med bakning…håller med dej. Har försökt några gånger och det blev ”dödbakt”. Alla är inte skapta för att baka så är det och du är inte ensam. Här har du ett klantarsel till 🙂

  1. Skönt att känna ditt stöd. 🙂 Vi är inte ensamma … Ibland känns det onekligen så … att ALLA kan ALLT.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.