Ett eget rum

har Skatan länge drömt om.

Att dra sig tillbaka i …

Att  få vara i fred i …

och sova i … utan att bli väckt av snarkningar eller kissraider mitt i natten (inte hennes egna men biliggarens. Det räcker så bra med hennes egna 🙂 )

Att drömma i …

Att läsa, skriva, måla, lyssna på musik  i …

Att kunna bre ut sig i …

Det var rummet i studentlägenheten som var hennes senaste ”egna” rum. Visst gillar Skatan Mannen men … det kan man ju göra ändå utan att ”knö” ihop sig och behöva ta hänsyn dygnet runt …

Gilla honom, menar Skatan …

och de har ju fortfarande ben att gå på … och vingar …

Nu gäller det bara att inreda det … varmt, kanske orientaliskt? … och det är ju  inte stort så … hmmm ..

Kom gärna med förslag!

Calle tar Skatan med sig till sitt.

Inte utan sin Calle … även om han just inte är så närvarande … drömskt blickande mot fjärran …

En av otaliga skisser (självporträtt på omslagspapper) som Carl Larsson gjorde   i samband med att han målade Midvinterblot  …

som finns på Nationalmuseet … 

8 reaktioner till “Ett eget rum

 1. När min yngsta son,lämnade boet,för en månad sen,skaffade jag mig ”Ett eget Rum”,för att överleva.Visserligen är ”Sjömannen” sällan hemma,men när han är hemma,så har det bitvis varit tufft.
  Snarkningar,så man tror att man har mer, än en man som sovkompis.Toa ränn,ett antal gånger varje natt + att kan konsten,att bre ut sig,i våran 180 cm breda säng…….Ewan har bara några ynka decimeter,att vila på…….så Ewan flyttade…..nattjobbet tar på krafterna och man blir inte yngre.Därför gäller det att sova ordentligt och ostört,när man är ledig och får sova i sin säng.
  Inredningen av rummet,har väl inte tagit fart ännu,men den kommer,ska bara fundera och komma på något som blir riktigt mysigt och trevligt.

  Kram till Eva från Ewan

 2. Hejsan Eva !

  Måste vara längesedan jag var inne hos Dig, för här är nytt och fint .

  Jo Du, det egna rummet, är badrummet nu sedan Prinsen kom in i mitt liv,Sovrummet om natten.Kan inte sova med honom trampandes på mig, tung som en sumobrottare.
  Han accepterar att bli insläppt sista timmen innan jag kliver opp.

  Du får skaffa skärmar och ställa upp. säga till maken ”EVAS EGNA ”.

  Ha en fortsatt fin dag !

  Kram Mi

 3. Tänkl så konstigt det är. Att inte ha ett eget rum. Svårt för mig att tänka mig som har hur många egna rum som helst. Tror att jag haft eget rum sedan jag varit tonåring och jag är så glad för det. Fast inte har jag uppskattat det inte, bara tagit det för givet. Så är det med livet. Det man har sätter man inte värde på men det man inte har avundas man alla.
  Just nu har jag tagit för givet att jag för evigt skulle ha skogen runt mig och jag kan inte ens föreställa mig hur det nu ska bli när man håller på att ta bort all skog bara för att tjäna pengar. Ser inte fram mot att bo på ett kalhygge. Det stormar hårt idag och hur ska det inte bli när skogen är borta. Lessen blir jag.

 4. Jag har läst tillbaka lite och ser att ni har fått sälja lägenheten på Villa Skogsberg, grattis till det! Och nu har du fullt upp förstår jag. Flytta är ingen sinekur precis, men det blir säkert bra. Och eget rum får du också, så mysigt.
  Jag har slarvat bort lösenordet till dina låsta inlägg, så vad det står där kan jag inte kommentera. 😉
  Kram, Ingrid

 5. Grattis till eget rum! Det var inte mer än ett och ett halvt år sedan jag fick mitt första egna någonsin! Jag njöt så in i bomben av att inreda och göra i ordning bara åt mig. Omge dig nu med sådant som inspirerar dig och som du blir glad att vila blicken i. Mjukt under fötterna, vackert ljus, vackra färger och former. Jag tror du vet inners inne precis hur du vill ha det: in och lyssna ordentligt och sätt igång att planera! Ska bli spännande att höra sedan om ditt egna rum! Kram!

 6. Så skönt med ett eget rum. En egen liten värld. Förstår precis hur du menar så varför inte. Betyder inte att man inte gillar varandra. Inte alls. Calle passar bra i varma färger känner jag. Men det tål att tänka på. Finn mycket snyggt…

  Kram

 7. Vänner! Jag är inte ensam ser jag … att ibland vilja kunna dra mig tillbaka till ett alldeles eget rum. Även om det är litet kommer det att bli sååå skönt.

  Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.