Den vita hatten

Solvarm, ja svettig och utan hatt kom Skatan tillbaka till rummet efter en lång dag på stranden …

Och fick sin livs chock …

Där låg hennes vita hatt på skrivbordet ..

Hennes älskade gamla vita Stetsonhatt

Stetsonhatten

Men så den såg uuuut …

Formlös … krymt  … oigenkännlig

Men  … föralldel … vit.

Skatan ville bara sätta sig ner och gråta …

Hon talade med sig själv, lugnade ner sig, tröstade  … Men egentligen hade hon velat rusa skrikande ner till receptionen och vråla …

– Vad har ni GJOOOOOORT?

Fast .. va sjutton … det ääär ett värdsligt ting …

Och inte så mycket att göra åt.

GJORT är gjort.

Ingen anledning gråta över spilld mjölk etc etc  …

Skatan ska i alla fall fråga vad som i första vändan fick dom att överhuvudtaget tro sig om att göra hatten som ny och ta den utan att fråga bara för att Skatan sagt att om den inte var vit EFTER det att den torkat skulle de få se till att den blev det.

Men aldrig sagt att de skulle förekomma henne och bara taaa hatten.

Den vita hatten

Före

hatten

Efter

Och kryyyymt har den gjort också …

12 reaktioner till “Den vita hatten

 1. Du får trösta dig med att det är en världslig sak. Men ibland hjälper inte alltid det… De får faktiskt köpa en ny hatt till dig tycker jag. Kommer visserligen inte att bli samma sak men ändå…

  Kram

  1. Ja … jag förstår att de menat väl men det är mycket som blivit fel. Min tvätt kom bort (halva innehållet) och man har ju inte så mycket med sig (den kom tillrätta i sinom tid men men ) … internet fungerade inte fast jag betalat (troligen för att de inte betalat internetleverantören) etc etc … och så detta med ACn och hatten.

   Man blir liksom lite matt.

   Men men … jag har svårt att vara arg på något som inte varit deras mening. Men man tycker ju att de skulle insett sin begränsning.

   Kram!

   1. Det kan jag hålla med om. Ett misstag kan alla göra. Men när det blir fel gång på gång hade jag blivit en mula (eller ganska så) irriterad. Hoppas allt ska fungera fortsättningsvis…

    Kram

 2. Dagens första skratt. Oj oj oj. Tänk att en vänlig tanke kan bli så fel. Man tänker vara snäll och så blir det som det blir ibland. Undrar vilka tankar den som tänkte så gott och gjorde så fel skulle tänka. Som sagt. Det är en världslig sak men jag kan fundera över ”det är tanken som räknas”. Förstår att du kanske inte riktigt kan köpa det ordspråket just nu.

  1. Jag försöker faktiskt tänka så … ”det är tanken som räknas” fast jag vet inte riktigt … vad har de tänkt med egentligen?

   Kanske ska jag be om en ny hatt (de är ju billiga här) och så ta med min Stetson hem till en modist som kanske kan fixa till den.

   Men skratta kommer jag säkert göra många gånger åt den här historien.

   Kram!

 3. Efter ett tag brukar man kunna skratta, men inte just där i situationen.. Hej, förresten var ett tag sen jag tittade in!!

 4. Ja, hjälp! Visst menade de säkert väl. men kanske skulle jag ha lämnat över hatten personligen och bett om ursäkt åtminstone, iställer för att bara lägga den där. Men vit var den ju och de var ju det du villa ha, kanske de tänkte 🙂

 5. Herregud. Det är en enorm skillnad och att de själva tyckte att de ens kunde ge tillbaks den när det är en sådan skillnad på struktur. Jag skulle påstått att en maskin ätit upp hatten istället för att ge tillbaks den i det där skicket…

 6. Ja ska man skratta eller gråta? I ditt fall ligger nog gråten närmast efter så många besvikelser på rad.

 7. Håller med ovanstående. Olika världar. Skratta eller gråta? Hoppas barnbarnen kan använda den till solskydd.

 8. Hejsan, Eva!

  Alldeles för mycket som gått fel där du nu är! EN sak kan fallera men inte så många och självklart blir du förbannad! Hade jag också blivit. Jag hade nog storbölat…

  Hatten lär nog inte gå att få i fin form igen då den krympt, men du får väl leta efter en ny. Att däremot betala för tjänster som inte är tillgängliga är en helt annan sak och icke acceptabelt.

  Nåja, livet bjuder hela tiden på överraskningar och det kanske är den lilla kryddan du kommer att le åt framöver. Vem vet?
  Ha det så bra! Varm kram, Agneta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.