Skatans resväska II

Resväskan var öppnad, kläderna redan i tvättmaskinen och på tork då Skatan såååg något som verkligen satte myror i huvudet på henne.

När hon lämnade Sverige hade resväskan två (2) lås dinglande … ett nytt litet  hänglås som skulle öppnas med nyckel och som sedan försvann och så det gamla oanvändbara kodlåset som hängde i bara en tapp och alltså inte egentligen var till någon nytta eftersom det inte låste väskan.

Skatan vet också att när hon låste väskan på Koh Chang med det nya lilla rosa kodlåset hängde fortfarande det oanvändbara gamla låset vid sidan om …

Det är hon alldeles säker på … för det var liksom lite i vägen när hon skulle låsa och föra sammn de där två tapparna …

resväskan utan lås

När Mannen nu har sågat itu det lilla rosa kodlåset och Skatan skulle öppna väskan så såg hon …

– Va?

– Har du sågat bort det gamla låset också?

– Neej

Mannen svär på sin heder att det inte är han som har tagit bort det  det gamla kodlåset men det var uppenbarligen inte längre där och Skatan veeet att det var där när hon låste väskan.

Vem har tagit bort ett gammalt oanvändbart kodlås på vägen mellan hotellet i WSB, Koh Chang, Thailand  och hemmet i Nyköping, Sverige?

– Vem ? … och Varför ? …

Ett mysterium …

Verkligen ett mysterium.

15 reaktioner till “Skatans resväska II

 1. Det låter ju onekligen knepigt. Kan det vara någon som samlar på dylika attiraljer? Har något blivit stulet?

  1. Det är verkligen jättekonstigt … jag hade min iPad i väskan … Ingenting är stulet. Det var någon som ville ha låset bara .. Av någon anledning.

   Kram!

  1. Jag lutar åt Sonens förklaring. De brukar öppna resväskor slumpvis när man reser ut från Thailand och de har kanske något speciellt verktyg för att öppna kodlås. Eftersom det kodlåset som försvunnit inte hade någon ”funktion” (jag hade ju glömt den koden) tog de bort det låset. Av någon anledning.

   Så måste det vara …

   Kanske …

   Kram!

 2. Nåja, som du vet så råkar jag alltid ut för att saker försvinner och kommer tillbaka lika annorlunda, på annan plats i annan tid så jag är inte förvånad. Rätt vad det är så dyker det upp någonstans. Kanske sitter det på plats nästa gång du ska resa. Det är ingen ide att leta förklaringar så släpp det.

  1. Jag har släppt det eftersom jag i alla fall inte kunde öppna just det låset och alltså inte har någon användning för det. Ingenting var ju heller rört i väskan.

   Kram!

 3. Hahaha kul att det händer mystiska saker hos Dig med.
  Säkert en bortgången som lattjar med Dig.Bara för att få Dig att
  leta på de mest otänkbara ställen.

  Du kan mycket väl tagit bort det själv, när Du var i andra tankar.

  Ha en fin helg.

  kram Mi

  1. Mnjaa… jag kan inte ha tagit bort det själv eftersom jag helt och hållet har glömt bort den koden och därför satt låset kvar på väskan utan att kunna användas. Mysktiskt är det men det finns säkert en förklaring någonstans som kanske kommer fram någongång.

   Kram!

 4. Eva, ha inte värdesaker (iPad) i incheckat bagage. Det brukar inte täckas av försäkring om ngt händer. Och, vad skumt med det försvunna låset. Kanske fick det en smäll och öppnades…

  1. Jaså … det visste jag inte … att en iPad i bagaget inte täcks av försäkringen om ngt händer. Ska resa med den i handbagaget hädanefter. 🙂

   Tack för upplysningen.

   Kram!

  1. Ja ha … ja det var verkligen tur … det kunde ju t o m ha varit jag själv. Är väldigt snurrig nuförtiden och man kan aldrig veta var jag skulle kunna hamna.

   Kram!

 5. Låter verkligen märkligt att ett lås kan försvinna sådär. Det kommer nog få fortsätta att vara ett mysterium 🙂
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.