Kommentaren

till Skogsnuvans kommentar  till Skatans inlägg om  sapiosexual   blev så lång så Skatan tycker nästan att den platsar bättre här istället.

Som ett inlägg.

Skogsnuvan kommenterade: ” Så intelligens skulle vara sexigt då? Nja det har jag svårt att tro. Underlig värld vi lever i”

Visst är det sexigt med intelligenta människor, tycker Skatan och då menar Skatan inte nödvändigtvis ”boklärda”  … men snabbtänkta och kvicka … och det finns ju också många slags ”intelligenser” …

”Lingvistisk
Musikalisk
Visuell/Spatial
Kroppslig/Kinestetisk
Social
Självkännedom
Logisk-matematisk
Naturintelligens
Existentiell” (Howard Gardner)

Likaväl som många kan tända på  en ”kropp”  bara för att den är vacker (inte Skatan … det måste finnas något mer än bara yta) kan man säkert tända på en ”hjärnas” uttryck 🙂 utan att kroppen behöver vara något särskilt … Skatan har t ex reflekterat men  ändå inte förvånats över hur den vackra Frida Kahlo kunde attraheras och älska och tända på sin man Diego Rivera.

Bara som ett exempel alltså …

200px-Frida_Kahlo_(self_portrait)

Diego Rivera

På den här bilden ser man kanske inte hur ENORM han var … mot den lilla späda Frida Kahlo …

Vad Skatan vill säga är att UTSEENDET absolut inte är allt när man attraheras av någon …

Absolut inte allt …

tycker Skatan

Kram!

6 reaktioner till “Kommentaren

 1. Visst har du en poäng här! Det kan vara många egenskaper som i kombination gör att man tänder på någon. Kroppen ja, men det är definitivt inte allt!

  Kram

 2. Nja, ibland blir man så väldigt förvånad över vad en del kan se i den person dom åtrår. Man tror inte sina ögon men det är väl tur att det finns någon för alla. utom för mig.
  När jag är ute och dansar så attraheras jag då inte av dom gamla feta gubbarna som tror att dom äger världen mer då av dom unga vackra killarna (utan snus under läppen) som kunde vara mina barn eller barnbarn. Tydligen har jag fastnat i någon banal ungdomligt sätt att se. De sexigaste männen jag har haft har nog varit dom minst intelligenta tror jag. Tror inte att det spelar någon roll för mig hur smarta dom är, men helst lite praktiska och jordnära. Se på Matte i Bygglov. Han är väl lite sexig tycker jag.

  1. Ja men han är … om inte intelligent som vi brukar tänka att det betyder … så ”kroppligt” intelligent enligt listan ovan … Nej nog kan man tända på inte så smarta grabbar också … men inga dumskallar … det kan då inte jag i alla fall.

   Kram!

 3. Intelligens är viktigt tycker jag. Det finns naturligtvis grader av det också. Fast snyggt huvud men tomt förblir alltid tomt. Intelligens parat med känsla o snyggt fodral är det ultimata. Själv har jag allt detta naturligtvis (obs. lite ironi). Vi är ungefär i samma ålder vad jag förstår. Vad tycker ni om Jörn Donner t ex? Läser just nu hans Mammuten, efterlämnade handlingar? Han har det tycker jag, men enl boken är/var han ingen man för EN kvinna. Aldrig närvarande, alltid på resa, åtminstone i sitt första äktenskap.

  1. Jag tycker alltid Jörn Donner varit sexig … trots allt … (vinet, kvinnorna, sången). Men jag tycker också att han är snyggt paketerad … också idag som åttioåring 🙂 ,.. och han är onekligen intelligent.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.