Skatan gillar inte heller läget

”Hej då, Google! Hej då, Apple! Hej då, Facebook! Hej då, Microsoft!”

Är det det steget Skatan också måste ta.

Att lämna in … avsluta …  sluta fejsbooka …

Sam Sundberg i SvD tänker nog göra det. Som en markering:

Nå. Från och med idag kastar jag mig i armarna på dem jag tidigare ratat: Linux, Blackberry, Libre Office, Open Street Maps och Duck Duck Go. Alternativ saknas inte. Och bjässar som Twitter, Linkedin och Amazon får fortsatt förtroende som tack för att de tycks ha duckat Prism-programmet. Istället för Instagram har jag Vine, istället för Facebook och Google Plus min egen blogg. 

Nej, jag tror inte att Amazon drivs av människorättsaktivister eller att Twitter aldrig kommer att vika sig för myndigheters påtryckningar. Men jag gör inte slut för att undgå övervakning utan för att markera något:

Jag tuggar inte i mig vad som helst.

Jag gillar inte läget.

Klarar Skatan verkligen det?

Att sluta fejsbooka. Och bara blogga som hon gjorde förut …

Och twittra.

Twitter är Twitter och där har hon  liksom aldrig kommit igång.

Men markera skulle man.

Skatan tuggar inte heller i sig vad som helst.

2 reaktioner till “Skatan gillar inte heller läget

  1. Vi är övervakande på många sätt. Alla våra köp registreras, vem vi ringer kan spåras och så vidare. Så visst kan en markering kanske vara önskvärd men det gäller att tänka längre än till FB…

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.