Ca Ramarra

… villan som Mannen hyrde … låg mitt emellan städerna Pesaro och Fano med sina stränder och strandpromenader, historiska lämningar, piazzor och smala gränder, borgar och murar i regionen Marche i Italien … högt uppe på en kulle 800 meter från havet.

Ca Ramarra 2

Ca Ramarra (titta på länken om ni vill se interiören)

Det var vackert som i turistbroschyrerna … ingenting fattades. Ett blått, blått hav, kullar och dalar och vinstockar och fikonträd och långgrunda, sidenmjuka stränder och värme och sol …

Detta bildspel kräver JavaScript.

Allt fanns med.

Fjorton dagar tillsammans med fjorton andra kräver en del och Skatan och de andra ansträngde sig verkligen så att alla skulle hålla sams och ha kul tiden ut.

Det höll.

Någon av de sista dagarna gnisslade det till här och var men … det höll.

Mycket kunde de tacka husets många toaletter (5 st) och duschrum (3 st) och fina, rymliga sov- och vardagsrum för att alla dessa 15 viljor samsades så bra.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Terassliv i Ca Ramarra

Hemma i Ca Ramarra höll de förstås mest till utomhus på den skuggiga terassen där de åt sina måltider, drack kvällsdrinkarna, samtalade, spelade kort eller bara satt och läste och njöt medan de kunde titta ut över gräsplanen där ungarna lekte och där de spelade kubb på kvällarna.

De låg också ofta och länge vid poolen och framför allt i poolen om de inte hade gått ner till havet och badade där.

Detta bildspel kräver JavaScript.

De var inte klistrade till varandra hela tiden.

Några gjorde fler utflykter på egen hand än andra.

Mannen och Skatan höll sig hemma och njöt.

Och småflickorna Agnes, Alice och Cissi hade roligt tillsammans med sina äldre kusiner och de andra och alla lekte de sååå bra ihop…

Detta bildspel kräver JavaScript.

Fortsättning på Italienäventyret följer …

3 reaktioner till “Ca Ramarra

  1. Så underbart härligt det ser ut, men det är klart, att ska det fungera i ett sådant kollektiv med åldrar av alla de slag och i hela 14 dagar, så vill det till att alla kan kompromissa och bjuder till lite extra. Det låter på dig som om ni lyckats bra med det även om det varit lite gnissel.
    Kram, Ingrid

  2. Å Skatan vad jag längtat efter bilderna av Italien. Väcker minnen gör det också. Det är så att jag en gång i tiden kände en kille som bodde i Pesaro. AMV och jag var många många gånger på semester i Cattolica och det var bara några mil norr om Pesaro. Den staden var om möjligt mindre än Cattolica. Han hade en grönsaksaffär i Pesaro. Efter hela adriatiska kusten finns det såna där uppbyggda vågbrytare och där brukar man sitta och sola precis som jag ser på dina bilder. Ni har gjort det bra som samsats så många. Jag vet ju hur det är men nu har ju alla egna hus här och det är lättsamt. Nu börjar semestrarna ta slut. Kinabrors son med familj åker hem idag och till helgen åker broder B med familj och sonen med fjälla hem.
    Dock har jag ett äventyr kvar. Jag ska följa med AMV med familj till en Urkult i Näsåker en alternativ karneval i tre dagar. Vi ska bo i husvagn och tält och vara med om ett väldigt speciellt äventyr. Det ska bli kul eftersom jag inte kommit någonstans isommar pga loppisen. Fast loppis har varit kul och jag har lärt mig mycket och träffat många trevliga människor av det också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.