Kollektiv bestraffning

Det kan ju inte fortgå så här förstås. Visst måste Lundsberg stängas. Det tycker Skatan också.

Förstås.

Men HUR stänger man skolan???

Jo … med en dags varsel  ….

Förövarna är naturligtvis redan avstängda på livstid … antar Skatan … och den fruktansvärda händelsen är också polisanmäld.

Och nu …  KOLLEKTIV bestraffning.

För Lundsberskolan stängs med en dags varsel.

Och  ALLA skolans elever står utan skola … och en del utan hem.

Lilla Sophie och lille Carl … som kanske har sina föräldrar i Shanghai eller Tokio, i Nairobi eller Gud vet var … har en natt på sig att hitta något annat.

Det handlar ju inte heller bara om gymnasieelever.

Kunde Skolstyrelsen inte hejdat sig ett tag, lugnat ner sig och  i stället beslutat att om ett halvår stängs skolan definitivt  …. OM inte det och det och det har ändrats på och man har uppfyllt alla de här grejerna som man ännu inte åtgärdat.

Skolverket tror ju ändå inte  att Lundsberg kommer klara av att ändras.

Så …

Då ääär det finito.

Då hade åtminstone eleverna haft lite tid på sig att hitta andra skolor, andra boenden …

Nu står de där.

Rätt åt dom!

Eller?

Fast många av barnen har ju rika föräldrar och  är priviligierade … förstås.

Rätt åt dom?

10 reaktioner till “Kollektiv bestraffning

 1. Hejsan Eva !

  Oh, hjälp vilken tur jag inte hade rika föräldrar då hade jag fått gå i en special-skola, nu fanns inte det så nära i Vetlanda. Gillade inte skolan nämnvärt..
  Men nog önskade jag många gånger att lärarna skulle bli sjuka allihopa, även de xtra-insatta.

  Såg o.hörde om det i morse, men alla sitter i profil då kan jag inte se vad de säger.
  En t.f.ordnad skola mäste väl öppnas nu åt diplomaternas barn.

  Ha en fin dag

  Kram Mi

  1. Ja något måste förstås göras för de barnen som har föräldrarna utomlands. Men tänk dig själv vilken oro och förtvivlan … att inte VETA. De lämnas nog inte helt i sticket förstås

   Kram!

 2. Lundsberg har fått kritik under många år och har uppmanats att förändra men ingenting har hänt! Då tycker jag det är slutdaltat med denna skola en gång för alla. Men visst, det går ut över eleverna så man kan fråga sig varför inte problemen tagits på allvar av skolans personal, rektor och styrelse? Det är faktiskt på grund av deras passivitet som det blivit så här…

  Kram

  1. Man kunde ha stängt skolan och då DEFINITIVT om ett halvvår (det tycker jag också … den ska stängas helt). Då hade barnen fått tid på sig att hitta andra skolor och de som gick sitt sista år kunnat ta sin examen i lugn och ro. Nu väntar man på det där ”slutgiltiga beslutet” från Skolverket om sex månader . Men att stänga med en dags varsel tycker jag faktiskt liknar ”kollektiv bestraffning”. Nu verkar det vara bara 17 barn med utlandssvenska föräldrar (hur gamla de är förtäljer inte tidningarna) och de tas säkert hand.

   Kram!

 3. Det finns väl vanliga skolor som dom kan gå i så länge. Har man misskött sig så länge så kanske man till slut måste göra på det här viset. Eleverna verkar ju också ha en del i det här som håller på med såna gräsliga mobbmetoder. Hoppas dom inte tar med sig dom takterna när dom kommer till andra skolor.

  1. Det finns säkert vanliga skolor som de kan gå i … men det är inte ALLA bar som misskött sig. Det är i det här fallet LEDNINGEN. Nollning försikommer så gott som i alla gymnasieskolor (och många gånger förnedrande och hemska) men här gick det verkligen överstyr (med ett pojkgäng på 11 personer)… det är också nollningen man ska förbjuda överlag … Jag tycker också man ska stänga Lundsberg men inte från en dag till en annan. Det är inte rätt mot alla ungar. Tycker jag.

   Kram!

   http://www.svt.se/sport/vintersport/krankande-nollning-pa-skidgymnasier

 4. Nu har det daltats med Lundberg länge nog. Traditioner som rått i generationer, som sitter i väggarna En styrelse som varit värdelös.
  Jag är förvånad att skolinspektionen hade så mycket ”råg i ryggen” , bra!
  mw

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.