5:2-dieten

är  verkligen DIETEN just nu.

LCHF och GI och ja … kan fara och flyga för nu ska vi halvsvälta då och då och det är ju egentligen ingen dieeet … utan en livsstil.

5:2

För det är vetenskapligt beviiiisat …

– Hmmm …

Den fungerar hittills för Skatan men inte tänker hon halvsvälta två dagar i veckan heeela livet inte … Det som är vitsen för henne är att hon också de övriga fem dagarna äter mindre portioner, nyttigare. Hon vill ju inte förstöra vad hon uppnått … 🙂 … samtidigt som hon kan ”festa till” ibland när hon är på bjudning eller det är helg.

Larissa Stenlander (bricka som Skatan har fotograferat)

Bricka (fotograferad av Skatan)  med motiv som Larissa Stenlander har målat

Precis som det ska vara.

Och när hon har kommit ner till sin ”målvikt” …ja … då har hon fått in rytmen och äter inte så mycket som en grovarbetare skulle behöva utan som en måttligt rörlig pensionär.

Och håller förhoppningsvis också den uppnådda vikten.

Natuuurligtvis finns det varningar och förmaningar … inte för inte lever vi ju i Trygghetsnarkomanernas land …  och vi bör avstå för att det inte är så bra för somliga. Anorektiker och bulimiker kan till exempel trigga igång sin sjukdom om de börjar halvsvälta igen.

Men det är fler … antar Skatan … som är ohälsosamt, livsfarligt feta och som kanske  kan bli hjälpta att gå ner i vikt på ett ”enkelt” sätt med 5:2-dieten så vem/vad ska man ta hänsyn till.

Äta bör man, annars dör man, sas det vid matborden när det serverades gröt eller något annat … i Skatans tycke oaptitligt … när hon var barn.

– Visst … men inte så mycket 🙂

4 reaktioner till “5:2-dieten

 1. Förmodligen är det därför jag har hållit mig rätt smal genom åren. Det finns ju dagar då man inte har råd att äta något riktigt utan fått leva på någon spisbrödmacka med lite smör. Andra dagar när jag har haft möjligheten har jag ätit hur mycket som helst och vad som helst. Har det ingen nytta med sig så ökar det i alla fall aptiten när man blir riktigt hungrig, något som vi nutidsmänniskor sällan är. Speciellt ungdomar har nog aldrig varit hungriga. blir dom det stoppar man i sig godis och läsk och det är kanske mindre nyttigt. Hoppas att du går ner lite nu om det är det du vill.

 2. Preciiis, Skogsnuvan … du har av nödvändighet levt sunt … kanske lite väl sunt ibland … med för lite mat. Men har en avundsvärd kropp. Och sååå mycket yngre än jag är du ju inte 🙂 . Jag har också varit smal nästan hela livet men gick upp en del vid klimakteriet och sen sista året nu (nattmackor, godis etc) har jag rusat iväg i vikt. Men nu ska det vara slut på det …

  Hoppas jag.

  Kram!

 3. Nja. Att nästintill svälta två dagar är inte min grej. Inte med två småttingar här hemma. Jag kör på tallriksmodellen för tillfället för att se om det är svaret på mina böner haha

  1. Det gör du rätt i. Jag tror inte heller att 5:2-metoden är något för småbarnsföräldrar … speciellt om du ammar också. Lycka till med tallriksmodellen!

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.