Presskonferensen

Skatan satt på Behmbron och lyssnade på presskonferensen (Obamas och Reinfeldts igår) i sin iPad.

Och väntade på att  frågan skulle ställas …

Frågan som den svenska regeringen inte ville ställa.

”De här frågorna behandlas i andra sammanhang, så det finns ingen anledning” sa Carl Bildt i en SvD-intervju i söndags.” (Göran Eriksson analyserar politik i Svenska Dagbladet 5/10)

Ni vet frågorna om de massiva avlyssningarna från USA som ju har lyssnat på presidenter och regeringsmedlemmar och vem vet vem …  inte bara i diktaturer utan i demokratier i väst , på allierade … ja överallt …  och som gjort att Bradley Manning … nej Skatan menar förstås Edward Snowden, visslaren/the whistleblower,  jagas som en rabiessmittad räv.

Om avlyssningen som gör att Storebror skaffat sig mer än röntgenblick.

Och frågan ställdes förstås …  av nyhetsbyrån TT och det var ”som om Obama aldrig ville sluta tala” (Göran Eriksson igen)

Fråga till Obama

Skatan hade faktiskt också  slängt ur sig ett önskemål  till SvD att just den frågan skulle ställas, men trodde  knappast att just hennes slarvigt formulerade fråga skulle tryckas … 🙂 och blev överraskad att se den i gårdagens tidning.

Nåväl …

Obama skyllde på den tekniska utvecklingen men strök samtidigt under att USA:s underrättelseverksamhet inte ska göra allting man kan, bara för att man kan. Obama erkände alltså att övervakningen ibland hade gått för långt och försäkrade  … hm … att USA inte kollar ”vanliga” människors mail eller lyssnar på vad de har att säga i sina telefoner.

”Vi letar efter allvarliga händelser” sade Obama och underströk att underrättelseverksamheten efter 11 septemberattackerna är inriktad på att stoppa terrorism.

Vad gäller verksamheten i andra länder sade Obama att ”informationsinsamlingen handlar om kärnvärden för USA:s nationella säkerhet” och att den inte drabbar vanligt folk.

Nu ja … kanske … men det kan väl snabbt ändras … att man börjar lyssna på ”vanligt” folk av en eller annan anledning.

Och så var det den där terrorbekämpningen.

Vad Skatan förstått frågade man inte gästen om något annat som kunde genera  … kanske t o m genera Obama mer än avlyssningen eftersom han hade lovat  …

Skatan tänker på  Guantanamo som Obama lovat stänga (i den valrörelsen som ledde till att han blev USAs president 2008)  …

Åtminstone hörde inte Skatan ett knyst om  det där hon satt i solen på Behmbron över Nyköpingsån.

6 reaktioner till “Presskonferensen

 1. Jag tycker att många politiker kännetecknas av ”mycket snack och lite verkstad”. I alla fall från och till…

  …och det oavsett partitillhörighet!

  1. Jo … och man blir så tröööött … och det är ju det som är så ”farligt” … att man ska sluta bry sig.

   Kram!

  1. Jag har allvarliga funderingar att också sluta lyssna och reta upp mig och känna mig totalt maktlös. Det verkar inte hjälpa ett skvatt. Men jag har å andra sidan så svårt att låta bli. Det får väl bli en medelväg.

   Kram!

  1. De utnyttjade sina frågor väl tyckte jag … och man fick ett … visserligen lite blaj blaj-svar … men ändå … frågan togs upp i alla fall.

   Och så kom kallduschen från EU som visade att Sverige är inblandad upp till armhålorna 😦

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.