Underhållande vantrivsel i kulturen, Jonathan Franzén och Karl Kraus

Underhållande vantrivsel i kulturen

Godmorgon denna söndag som bådar gott …

Har just läst en artikel av Pelle Snickars  i SvD om Jonathan Franzén som vantrivs med de nya ”medierna” och lierar sig med en dito österrikare, Karl Kraus … som vantrivdes med de nya medierna på sin tid.

kraus

Men jag, Skatan, är dem evigt tacksam.

FB och bloggen t ex

Vad vore Skatan och VaVa utan alla sina vänner där?

Helt klart fattigare.

Världen blir inte mindre, den växer ju dag för dag.

Mycket tack vare de nya medierna …

Så det så.

Ha en bra dag (som de brukar säga därborta i Amerika och numera över hela jordklotet)

”Ha” … ha …

10 reaktioner till “Underhållande vantrivsel i kulturen, Jonathan Franzén och Karl Kraus

 1. Nu duggar dina blogginlägg tätt må jag säga. Har du fått tillbaka blogglusten? Bra. för jag tittar alltid in till dig varje morgon för att se vad som händer. kram och ha en bra söndag

 2. Kram fina Skogsnuvan … Jag försöker hålla ångan uppe här i bloggen. Det är ju lite besvärligare när man har huset fullt att få ”arbetsro” men går man upp tidigt så …

  Ha en bra söndag du också …

 3. Jo de nya medierna är ju vad man stoppar i dem och därmed varken onda elmer goda i sig. Jag gillar att du börjat fylla din blogg på nytt, bästa Skata!

  1. Jovisst är det så. Men som med allt ”nytt” finns det oftast ett motstånd och misstänksamhet. Men ”man” är ju inte ett viljelöst offer.

   Kram!

 4. Håller helt klart med dig. Visst är det lite skrämmande med alla medierna men tänk så mycket bra som har kommit ur det.
  Och internet skulle bara vara en ”fluga”? Allt baseras nästan på nätet och att vara uppkopplad 🙂

  1. Ja snart är det faktiskt så att man inte kan göra något utan ”nätet” och DET är skrämmande för alla äldre … och det är många … som ännu inte satt sig in i datorns värld.

   Kram!

 5. För medierna i tiden 😉 Jag ser många fördelar me både blogg och FB men det kom väl inte som någon överraskning 😉

  Kram

  1. Nej, det var ingen överraskning … men det finns förstås mycket elände med mycket på nätet också. Mobbning och sån´t. Det får man försöka bekämpa och göra något åt … men jag vill inte för allt i världen ”backa” och inte ha kvar nätets möjligheter till roliga, spännande kontakter.

   Kram!

 6. Jag har också mycket glädje av det nya. Tänk om inte vi börjat blogga Då hade jag aldrig träffat dig och Stora B och Staffan och Ingrid på Gotland och alla andra trevliga människor. Det behövs nya vänner för dom gamla ser en inte på samma sätt. Hoppas att du mår bättre nu och att du kommer och hälsar på snart

  1. Ja tänk att vi träffades så här … Jag hade aldrig lärt känna dig (och många andra) om det inte var för bloggen. Jag vill verkligen också komma upp och hälsa på dig igen IRL så att säga …. hoppas hoppas i november. Då kan vi behöva lite kul båda två i mörkret och i snön ( 😦 )
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.