Vad var det för en dag

Cissi 2 år

Var det en vanlig dag?

Nej det var ingen vanlig dag

för det var Cissis födelsedag

Hurra Hurraa Hurraaa

Hurra Hurraa Hurraaa

Svenska flaggan

♥ ♥ ♥

Thailändska flaggan

Skatan åkte till Borlänge på snabbvisit … det var ju Cissis 2-årsdag och den ville hon inte missa. Hon hade med sig presenter förstås och den överblivna chokladmoussen från Matlagningsgängets lunch dagen innan:

Chokladmousse

Skatan åkte efter lunch och det var blåsigt och kolmörkt när hon kom fram. Pa hade lagat stekt ris med kyckling som var preciiis det Skatan hade längtat efter … med ett glas gott vin därtill.

Skatan fick ett glas gott vin till det stekta risen med kyckling
Skatan fick ett glas gott vin till det stekta risen med kyckling

Och så chokladmoussen förstås.

Cissi äter chokladmousse

Vinden ven i knutarna när Skatan somnade framåt natten … ja, hela huset skakade till och hon trodde altantaket skulle ge sig iväg.  Men hon sov gott ändå tills … tills Cissi vaknade, somnade om, vaknade och somnade om …

Till slut gick farmor Skatan ner till Pa och Cissi som dragit sig tillbaka till vardagsrummet för att inte störa de andra. Pa fick vila och Cissi fick ”tulla på” sina födelsedagspresenter … de två böckerna … och så en Bamse … en så´n som Lotta på Bråkmakargatan har. Som Skatan läste … om och om och om igen. Framåt den” riktiga ” morgonen anslöt och avlöste Sonen Pa som fick sova någon timme till.

Det blev en tidig uppvaktning och när det var dags för födelsedagslunchen hade Cissi somnat.

Sonen hade lagat en väldigt god kalops och Skatan fick en tårtbit innan hon drog hemåt igen.

Storasyster Alice hade gjort sig fin och var mycket uppspelt inför sitt livs första kalas hos en kompis. Hon var stolt att få ha på sig halsbandet som hon fått av Anna-Lisa, ”gammelmorbrors” 🙂  Pers mamma som Alice tyckte så mycket om.

… med halsbandet från Anna-Lisa som Alice älskar
Halsbandet från Anna-Lisa som Alice älskar

Hemfärden var nästan värre än ditfärden …Skatan kom iväg senare och det blev fortare  mörkt.

mörkt och mycket trafik

Vägen från Eskilstuna är ju inte heller den roligaste. Skatan såg en del bakdelar på rådjur inte alltför långt från vägkanten. De måste nyss ha gått över vägen och Skatan funderade på vad som kunde gömma sig mera i mörkret.

Men hon stannade bara en gång och sov en kvart.

Väl hemma somnade Skatan som en stock. Utan att packa upp och utan middag.

Idag är en annan dag och idag kommer Syster Yster med sin hund Salli och stannar några dagar. Det fina vädret ser ut att hålla i sig … med undantag för några regnskurar som hotar på eftermiddagen och inte ska det bli överdrivet kallt heller.

Så … COME ON  måndag och vecka 47!  Tiden går fort och det är bara 5 1/2 vecka kvar till julafton 🙂

Här går det undan!

Detta bildspel kräver JavaScript.

2 reaktioner till “Vad var det för en dag

  1. Tänk att Cissi redan gått och blivit 2 år! Tiden rasslar verkligen på i rasande fart. Som du skriver, bra 5½ vecka till julafton och snart advent…

    Kram

  2. jo nog var det en stormnatt alltid och det är svårt att sova. Vi bestämmer att vi träffas den veckan i februari som du skrev och skriver in den i vår agenda så då blir det av och vi kan verkligen rå om varandra och koppla av i flera dagar. Ser fram emot att få träffa dig igen och om det mot förmodan blir något så får du vara med vad det än är som jag ska göra. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.